Att arbeta på Higab

Vill du jobba med husen som gör Göteborg? På Higab erbjuder vi unika lokaler och tar hand om några av stadens äldsta byggnader, arenor, fartyg, museum och andra kulturinstitutioner. Samtidigt bidrar vi till att utveckla framtidens Göteborg.

Tre medarbetare på Higab i samtal utanför en röd tegelbyggnad.

Hos oss formar du göteborgarnas hus. Vi är ett energiskt företag med en stark gemenskap där vi vet vårt uppdrag och vem vi är till för.

Som kommunalt fastighetsbolag erbjuder vi inte bara lokaler, vi är också med och formar stadens framtid samtidigt som vi bevarar Göteborgs kulturhistoriska byggnader. Från det historiska hjärtat i Västra Nordstan via de färgsprakande arenorna till Götaplatsens byggnader. Vi ska vårda och utveckla byggnader för ett levande Göteborg.

På Higab är vi över 100 passionerade medarbetare, och vi huserar i ett gammalt kamgarnsspinneri i Gårda, ett stenkast från Liseberg och Scandinavium.

Vår vilja till samarbete och nytänkande är grunden i allt vi gör. Därför satsar vi på att bygga kunskap och främja utveckling för alla våra medarbetare.

För dig som strävar efter att göra karriär inom bolaget finns möjlighet att söka biträdande positioner inom våra största yrkesgrupper som förvaltare, tekniker och projektledare.

Boel Melin - byggnadsantikvarie

Är du intresserad av byggnadsvård och traditionella material och tekniker? Som byggnadsantikvarie arbetar du med att genomföra antikvariska utredningar som beskriver en bebyggelsemiljös kvalitéer och brister samt identifierar dess kulturhistoriska värden. Här berättar Boel mer om hur det är att arbeta som byggnadsantikvarie på Higab.

Porträttbild på Boel Melin.

Maja Johansson - fastighetsförvaltare

Fastighetsförvaltning innebär i korta drag att driva fastigheters utveckling genom planerat underhåll, uthyrning och lokalanpassning. Man har ofta täta kontakter med hyresgäster och entreprenörer. Här berättar Maja om arbetet som fastighetsförvaltare på Higab.

Porträttbild på Maja Johansson.

Svante Thun - projektledare

Är du nyfiken på att arbeta med projektledning och att utreda kundbehov? Av Svante får du reda på hur det är att projektleda förstudier och program på Higab.

Porträttbild på Svante Thun.