Praktisera på Higab

Studerar du på yrkeshögskola med inriktning mot fastighetsbranschen eller går du en projektledarutbildning? Här hittar du information kring hur du söker praktikplats på Higab.

På grund av en intern omorganisation har vi inte möjlighet att erbjuda någon praktikplats under 2024. Välkommen att söka igen inför kommande praktikperioder 2025.

Inom vilka områden kan jag göra praktik?

I första hand erbjuder vi praktikplatser inom fastighetsförvaltning och projektledning. På förvaltningen får du praktisera med drifttekniker, fastighetstekniker, tekniska förvaltare och fastighetsförvaltare. På projektavdelningen arbetar vi med projekt i tidiga skeden, underhåll/lokalanpassning och investeringsprojekt.

Hur gör jag för att söka praktikplats?

Om du vill söka praktik hos oss ansöker du via formuläret nedan.

Vad förväntar vi oss av dig?

För att få ut så mycket som möjlighet av din praktikperiod bör du ha ett stort intresse för fastigheter med inriktning teknik, förvaltning eller projektledning. Du har också ett intresse för kommunikation med kunder och leverantörer. Viktigast är att du är engagerad, bra på att samarbeta och intresserad av Higabs verksamhet.

När får jag svar?

När vi sammanställt alla ansökningar kommer vi att meddela hur vi fördelar våra platser och om det finns plats för just dig. Vi går igenom ansökningar i januari respektive i juni.

Praktikansökan

*” anger obligatoriska fält

Startdatum*
Slutdatum*
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.