Projekt Seminarieparken

Sommaren 2023 avslutade Higab upprustningen av Seminarieparken i Annedal. Tillsammans med vår samarbetspartner Rain Gothenburg har vi haft målsättningen att göra Seminarieparken till Världens bästa park när det regnar.

Om projektet

Mellan 2022 och 2023 rustade Higab upp Seminarieparken, en skolträdgård från 1860-talet, med målsättningen att kombinera historia, tradition och nytänkande. Parken ska vara en plats för både vila och upplevelser, oavsett om du besöker den på egen hand eller tillsammans med andra.

Det här har vi gjort:

  • Förstärkt och utvecklat parkens olika delar och karaktärer.
  • Planterat växter som kan komplettera och skapa en varierad växtlighet året runt.
  • Skapat förutsättningar för lärande om natur och växtlighet.
  • Använt det naturliga vattnet i parken på olika sätt, till exempel skapat en regnpaviljong där man kan vara torr och samtidigt uppleva regn på ett lustfyllt sätt.
  • Ny utrustning anpassad för parkmiljön, som tidsenliga bänkar, papperskorgar och cykelställ.
  • Ökad tillgänglighet.Ny belysning på olika sätt med syftet att skapa både trygghet och upplevelser.
  • Specialtillverkade smidesbågar över entréerna.

Projektet är ett av tre Higab-projekt som ingått i Göteborgs 400-årsjubileum. Jubileumssatsningen innebär att Higab tillsammans med sina samarbetspartners lagt extra fokus på att skapa attraktiva, tillgängliga och levande mötesplatser och besöksmål i Göteborg. I Seminarieparken samarbetade vi med Rain Gothenburg med målsättningen att skapa Världens bästa park när det regnar.

Dela din bild av Seminarieparken!

Seminarieparken är en lite okänd plats i Göteborg och det vill vi ändra på. Upprustningen har varit en del men vi är också nyfikna på DIN bild av parken. Fota gärna och dela dina bilder på sociala medier med taggen #seminarieparken365

Läs mer om Seminarieparken