Event Hyresgäster Samarbeten Publicerad:

Workshop och livemusik i Kronhuset

Under Kulturnatta den 23 oktober är du välkommen till en helkväll i skapandets tecken med livemusik i Kronhuset. Inspirerade av både platsens historia och konstnären Matisse collageteknik skapas verk tillsammans inför Göteborgs 400 årsjubileum.

Två händer gör collage

Nu får du chansen att bidra till Sätt färg på Göteborgs 21 km långa konststråk – enbart med hjälp av din kreativitet, en sax och färgglatt papper. Under Kulturnatta den 23 oktober blir det workshop i Kronhuset och inspirationen hämtas från ett av stadens äldsta och mest spännande områden Västra Nordstan. Visste du att nästan en miljon svenskar passerade genom Västra Nordstan under den stora emigrantvågen till Amerika? Eller att Göteborgs första teater låg mitt i området? Under kvällen förses du med allt möjligt historiskt inspirationsmaterial, du får en crash-course i collageteknik och det kommer ses till att ditt verk kommer upp i staden när Göteborg firar 400 år. Under kvällen kommer du även kunna njuta av livemusik.

Workshopen välkomnar deltagare i alla åldrar och det finns gott om utrymme i lokalen för att kunna följa Folkhälsomyndighetens alla rekommendationer.

Workshopen är ett samarbete mellan Sätt färg på Göteborg och Higabs jubileumssatsning Västra Nordstan Revival.

Var: Kronhuset, Kronhusgatan 1D, Västra Nordstan

När: Kl 17-21

Information om Västra Nordstan Revival

Fler nyheter!