Event Hållbarhet Publicerad:

Upplev, smaka och prova på i Seminarieparken

Bygg din egen fågelholk och lär dig hur du mustar äpplen. På Kulturarvsdagen 11 september blir det roliga aktiviteter för stora och små i Seminarieparken.

Äppelträd med fågelholk

Välkommen att uppleva Seminarieparken, den gamla skolträdgården i Annedal som idag är en lite okänd del av vårt göteborgska kulturarv.

Lördagen den 11 september mellan klockan 11-16 bjuder vi på roliga och lärorika aktiviteter kring odling och biologisk mångfald för stora och små.

Här får du veta mer om stadsodlingar, ätbara växter i staden och biologisk mångfald. Du kan förbereda dig för nästa vår genom att bygga en egen fågelholk eller insektshotell, eller lära dig hur du tar till vara på äpplena i trädgården genom att musta dem.
I parken kommer det också finnas god fika och vackra blommor till försäljning.

Grusgång med parkbänk och träd

Under 2021 inleds en upprustning av Seminarieparken som anlades som skolträdgård på 1860-talet. Målsättningen att kombinera historia, tradition och nytänkande och göra en park, som idag främst är känd för sin överdådiga körsbärsblomning på våren, till ett besöksmål året runt. En del i detta är att använda vattnet på olika sätt för att göra Seminarieparken till Världens bästa park när det regnar och få besökarna att uppleva regn på ett lustfyllt sätt. På Kulturarvsdagen finns personal från Higab och vår samarbetspartner Rain Gothenburg på plats för att berätta mer om parken och projektet.

Utställare på Kulturarvsdagen

  1. Rain Gothenburg – samarbetspartner
  2. Park- och naturförvaltningen
  3. The Foodprint Lab
  4. Stadskupan
  5. Glömda äpplen
  6. Göteborgs Ornitologiska förening
  7. Blomrum
  8. Växtexperter från Färjenäs Skogsträdgård

 

Mer information om projekt Seminarieparken

Mer om Kulturarvsdagen

Fler nyheter