Samarbeten Stadsutveckling Publicerad:

Sätt färg på Göteborg blickar tillbaka på 2019

Nu när 2019 har gått över till 2020 har Sätt färg på Göteborg valt att blicka tillbaka på året och de målningar som de har skapat. Ett av verken som uppmärksammas är fönsterkonsten på Strömska Huset på Postgatan 33.
Belysta konstverk i fönstren på Postgatan
Foto: Sätt färg på Göteborg

Sätt färg på Göteborg är ett färg- och sysselsättningsprojekt där olika aktörer arbetar tillsammans för att ge arbetslösa ungdomar riktiga jobb och för att binda samman staden. Ett av deras projekt är 21 km Konst som ska genomföras fram till 2021 då Göteborg firar 400 år. Det 21 km långa och sammanhängande konstverket kommer att sträcka sig från Blå Stället i Angered till Röda Stens konsthall i Majorna och innehålla konst som muralmålningar, vepor, banderoller, färgglada tunnlar och vimplar.

Ett av 2019 års samarbeten var med Higab, vilket vi tidigare har uppmärksammat. Det innebar att fönstren på Strömska Huset på Postgatan 33 smyckades med konst – som en del av 21 km Konst och vårt utvecklingsarbete Västra Nordstan Revival där vi arbetar utifrån ledorden hållbarhet, innovation och tradition. Tanken är att de målningar som görs i stadsdelen ska inspireras av och lyfta fram platsens historia. Konstverket på Postgatan skapades av Anni Tuikka och gjordes med penna på glas.

Anni Tuikka målar konstverk i fönster
Anni Tuikka målar. Foto: Sätt färg på Göteborg

Andra konstverk som skapades av Sätt färg på Göteborg under 2019 går exempelvis att se vid Andra Långgatan, Vallgatan, Berggårdsgärdet, Musikens Hus och en gångtunnel i Gårdsten.

Information om Sätt färg på Göteborgs konstverk från 2019!

Information om Västra Nordstan Revival!

Fler nyheter!