Hyresgäster Stadsutveckling Publicerad:

Pressmeddelande: Café öppnar i Billdals park

I sommar förvandlas den 111 år gamla Trädgårdsmästarbostaden i Billdals park till café.

– Detta är en del i ett långsiktigt arbete att utveckla och levandegöra Billdals Gård och parken. Vi önskar att alla göteborgare ska kunna ta del av den här kulturmiljön, säger Thomas Rasmussen, fastighetsförvaltare på Higab.

Systrarna Olady utanför Trädgårdsmästarbostaden
Sahell och Sahar Olady framför Trädgårdsmästarbostaden

Idén att utveckla ett café i Trädgårdsmästarbostaden kommer från syskonen Sahell och Sahar Olady som nu har tecknat ett hyresavtal med Higab. Det går under namnet Systrarna Werner – ett namn som inspirerats av den kände industrimannen Gustaf Werners familj. Han ägde Billdals Gård under första halvan av 1900-talet och såg till att bygga Trädgårdsmästarbostaden.

– Caféet kommer öppna i sommar, men redan till Valborg kommer en enklare meny serveras från en food truck utanför Billdals Gård. Det blir allt från sallader, mackor och korv med bröd till pannkakor, glass och fika, säger Sahar Olady.

Den gula Trädgårdsmästarbostaden med grönska runt omkring sig
Trädgårdsmästarbostaden från 1910

Den nya caféverksamheten är en del av Higabs utveckling av det anrika 1860-talshuset Billdals Gård. Redan förra sommaren testades en cafévagn i parken men Trädgårdsmästarbostaden erbjuder en mer långsiktig lösning. Sedan tidigare har Higab gjort en omfattande upprustning av husets utsida och under året fortsätter arbetet på insidan med källarplanet och första våningen. För att bevara husets karaktär och kulturhistoriska värde kommer det att användas tidstypiska metoder och material så långt det går.

– Ambitionen är att utveckla Billdals Gård och parken till en mötesplats och besöksmål för billdalsbor, göteborgare och andra besökare, säger Thomas Rasmussen.

Läs mer om utvecklingen av Billdals Gård

Bilder finns att hämta på mynewsdesk.com/se/higab

För mer information kontakta:

Thomas Rasmussen, fastighetsförvaltare på Higab, 031-368 53 67, thomas.rasmussen@higab.se

Sahar Olady, Systrarna Werner, 0707-384 305, sahar@olady.se