Hyresgäster Publicerad:

Hyresavtalet för Feskekôrka signerat

Medan upprustningen av Feskekôrka fortskrider har Higab och Västkustupplevelser fortsatt planeringen av hur det nya konceptet ska sjösättas och idag signerades hyresavtalet. - Nu har vi tagit ytterligare ett steg mot framtidens Feskekôrka, säger Higabs affärsutvecklare Anette Persson.
Fem personer uppställda framför en dörr
I mitten Higabs affärsutvecklare Anette Persson bredvid Niclas Hammarstrand och Johan Taaning från Västkustupplevelser. På flankerna Higabs marknadschef Johan Karlsson och vd Per-Henrik Hartmann.

Efter att Higab gått ut med en öppen konceptförfrågan för långsiktig utveckling av Feskekôrka 2020 skrevs en avsiktsförklaring med Västkustupplevelser i början av 2021. Med sitt koncept vill de utveckla Feskekôrka som en genuin och självklar handels- och mötesplats för alla som älskar fisk och skaldjur med  försäljning över disk, servering av större och mindre läckerheter från havet, kultur och generösa öppettider.

Avsiktsförklaringen innebar att Higab och Västkustupplevelser kunde gå vidare med att tillsammans planera hur konceptplanerna skulle kunna förverkligas, inte minst med tanke på att Feskekôrka är byggnadsminne med höga kulturvärden.

Nu har arbetet resulterat i ett hyresavtal som skrevs under på onsdagseftermiddagen. Feskekôrka öppnar igen 2023.

Grafisk bild på Feskekôrka och en tidslinje som visar processen från förstudien 2014 till beräknad öppning.

Läs mer om upprustningen av Feskekôrka