Hoppa till innehållet

Praktisera på Higab

Studerar du på yrkeshögskola med inriktning mot fastighetsbranschen eller går du en projektledarutbildning? Här hittar du information kring hur du söker praktikplats på Higab.

Vi tar gärna emot praktikanter på Higab, både för att skapa relationer med presumtiva medarbetare, hjälpa dig som studerar att komma in i arbetslivet och bidra med kunskap om hur ett fastighetsbolag bedriver verksamhet.

Inom vilka områden kan jag göra praktik?
I första hand kan du få praktik inom fastighetsförvaltning och projektledning. På förvaltningen kan du få praktisera med drifttekniker, servicetekniker, tekniska förvaltare och fastighetsförvaltare. På projektavdelningen arbetar vi med projekt i tidiga skeden, underhåll/lokalanpassning och investeringsprojekt.

Hur gör jag för att söka praktikplats?
Om du vill söka praktik hos oss ansöker du via formuläret nedan. Bifoga CV och personligt brev som innehåller uppgifterna

  • Personuppgifter
  • Kontaktuppgifter
  • Skola
  • Utbildning
  • Tid för din praktikperiod
  • Eventuellt önskemål om innehåll i praktiken

Vad förväntar vi oss av dig?
För att få ut så mycket som möjlighet av din praktikperiod bör du ha ett stort intresse för fastigheter, antingen med inriktning teknik, förvaltning eller projektledning men också för utveckling av dialog med kunder och leverantörer. Viktigast är att du är engagerad, bra på att samarbeta och intresserad av Higabs verksamhet.

När kan jag förvänta mig svar?
När vi sammanställt alla ansökningar kommer vi att meddela hur vi fördelar våra platser och om det då finns plats för just dig. Vi går igenom ansökningar i januari och juni.

Vi har nu tillsatt alla platser för våren 2023 men du är välkommen att skicka in din ansökan för hösten 2023.

Ansök snabbt och enkelt


  Filerna får inte överstiga 10MB
  Skicka dokumenten i PDF-eller word-format