Ryggarna på två Higab-medarbetare med bygghjälmar.

Lediga tjänster

Tre medarbetare på Higab står på en byggarbetsplats.

Projektledare underhåll och lokalanpassning

Gillar du utmanande projekt? Vill du arbeta med fantastiska kollegor och unika byggnader?

Som projektledare ingår du tillsammans med tretton kollegor i avdelningen Underhåll och lokalanpassning. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är projekt-, bygg- och projekteringsledning för det planerade underhållet samt lokalanpassningar i bolagets fastigheter.

Arbetet är utåtriktat och sker i samverkan både med vår förvaltningsorganisation och kunder. Vi arbetar utifrån stadens förhållningssätt och lägger stor vikt vid att följa Göteborgs Stads gemensamma byggprocess från start till mål med projektredovisning, budget och prognoser. Som projektledare hos oss har du ett övergripande ekonomiskt ansvar samt kvalitets-, miljö- och arbetsmiljöansvar för de projekt du driver. I tjänsten ingår upphandling av konsulter och entreprenader.

Vi arbetar kontinuerligt med att förbättra processer och arbetssätt och det är viktigt att du bidrar med din erfarenhet och ser till helheten i organisationen för att vi tillsammans ska lyckas.

Vi erbjuder

Higab har husen som ingen annan har. Vårt breda fastighetsbestånd omfattar både arenor, saluhallar, industribyar och en mängd kulturhistoriskt värdefulla byggnader och miljöer. Det innebär stor variation med spännande, roliga – och ibland tuffa – utmaningar. Samarbete, engagemang och nytänkande är viktiga drivkrafter för att utföra vårt uppdrag.

Vi är stolta över att förvalta en stor del av stadens kulturarv. På Higab får du engagerade kollegor som arbetar tillsammans för att vårda och utveckla göteborgarnas hus och bidra till att forma vår växande stad.

Kvalifikationer och bakgrund

Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning eller motsvarande och flera års erfarenhet av projekt- och/eller byggledning. Det är av största vikt att du har affärs- och förhandlings-vana, att du är noggrann och strukturerad. För att lyckas i projekt är det viktigt att ta med kunden från start till mål, och därför är din sociala kompetens och samarbetsförmåga betydelsefull. Arbetet kräver god kännedom om plan- och bygglagen. Att kunna uttrycka sig väl i tal och skrift ser vi som en nödvändighet liksom erfarenhet av upphandling och kunskap om lagen om offentlig upphandling. Kalkylkunskap är meriterande liksom om du är kontrollansvarig enligt PBL. Då vi har många kulturhistoriskt värdefulla byggnader är även erfarenhet av byggnadsvård meriterande.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Randstad. Du är välkommen att söka tjänsten via länken nedan. Ansvarig för rekryteringen är Petra Pettersson, e-post petra.pettersson@randstad.se. Intervjuer kommer att hållas löpande. Sista ansökningsdag är 2 november 2021.

Ansök här!