Hoppa till innehållet
Två Higab-medarbetare tittar ut över byggarbetsplats.

Jobba hos oss

Hos oss får du jobba med husen som gör Göteborg till Göteborg. Som medarbetare är du del av en positiv företagskultur där vi vet vårt uppdrag och vem vi är till för, där vi bryr oss, arbetar tillsammans och tänker nytt.

Som kommunalt fastighetsbolag är vårt uppdrag att erbjuda lokaler, bidra till stadens utveckling och vårda och utveckla stadens kulturhistoriskt intressanta byggnader. Allt från Göteborgs historiska hjärta i Västra Nordstan och arenorna som sätter färg på Göteborg till Götaplatsens byggnadsminnen och det framtida kulturhuset i Bergsjön. Vår vision är att vara bäst på att utveckla byggnader som levandegör Göteborg.

Vi är runt 100 medarbetare som jobbar på Higab. Du hittar oss på Åvägen 17 i Gårda i ett gammalt kamgarnsspinneri, ett stenkast från Liseberg och Scandinavium. Här sitter vi på tre våningsplan, fördelade efter drift, fastighetsservice, fastighetsförvaltning, investeringsprojekt/tidiga skeden, underhåll/lokalanpassning, ekonomi/inköp, HR, kund/intern service, strategi/kommunikation och marknad. Vi är mellan 28 och 65 år och har en genomsnittsålder på 47 år. Trots att vi verkar i en relativt mansdominerad bransch är 43 procent av oss kvinnor.

För oss är det viktigt att jobba tillsammans och tänka nytt. Därför satsar vi på kunskapsbyggande och utvecklande aktiviteter för alla medarbetare. En gång i månaden har vi frukostdialog på kontoret där vi äter gemensam frukost, får intern information, diskuterar aktuella ämnen och ibland får besök av externa gäster. Under året har vi också medarbetardagar med olika teman. För karriärutveckling inom bolaget finns möjlighet att söka biträdande tjänster inom de största yrkesgrupperna förvaltare, tekniker och projektledare.

Låter detta intressant? Kolla om vi har några lediga tjänster som passar dig.

Eller ta del av intervjuer med våra medarbetare och få en bättre inblick i vardagen på Higab och vad våra olika tjänster innebär. Du hittar intervjuerna här!