Stadsutveckling Publicerad:

Vagabond lyfter satsningar i Higabs hus

När Vagabond, Sveriges största tidning för resor, listar årets hetaste nyheter i Göteborg återfinns flera av Higabs satsningar.

– Det är viktigt att skapa en levande stad med innehåll som både göteborgare och besökare tycker om. Som fastighetsägare och förvaltare har vi ett stort ansvar att vårda och utveckla husen som gör Göteborg till Göteborg, säger Per-Henrik Hartmann, vd på Higab.

Hustak och skorsten i Slakthuset.
Slakthuset

I en storstad som Göteborg rör det på sig hela tiden. Allt från spännande stadsutvecklingsprojekt till nya byggnader och upplevelser. 2022 är inget undantag. Det uppmärksammas i resetidningen Vagabond som listar 15 heta nyheter att hålla koll på under året. Fyra av dem är satsningar som Higab har valt att göra för att levandegöra göteborgarnas hus och skapa möjligheter för hyresgäster att utveckla sina verksamheter. Från ombyggnaden av Sjöfartsmuseet i Majorna till nya mat- och dryckesupplevelser i Slakthuset och vid Stora Hamnkanalen och Svingeln.

Här följer Vagabonds tips på upplevelser som sker i Higabs hus.

Sjöfartsmuseet öppnar efter renovering
Göteborgs Sjöfartsmuseum har sedan 1933 utforskat relationen mellan havet och människan genom utställningar och sitt akvarium. De senaste tre åren har museet genomgått en omfattande renovering och hösten 2022 öppnar äntligen dörrarna igen. Här kommer du kunna uppleva och lära dig mer om vad som gömmer sig under och över ytan, hamnstadens utveckling och sjöfartens framväxt. Det nya akvariet som blir dubbelt så stort med tio gånger så mycket vatten än tidigare och bjuder in till en undervattensvärld där världshavet står i centrum.

Adress: Karl Johansgatan 1–3

Nya Bulot
Restaurangen öppnar på Norra Hamngatan och arbetar med lokala producenter och bönder, samtidigt som de utforskar både gamla och nya tekniker. I väntan på att restaurangen öppnar under sommaren kan man besöka Bar Bulot inne i Saluhallen.

Adress: Norra Hamngatan 8

Spike öppnar nya lokaler i Gamlestan
Det väletablerade ölbryggeriet Spike Brewery flyttar tvärs över gatan till nya lokaler i Slakthusområdet. Här kommer bryggeriet att dela platsen med den nya baren som kommer bjuda på mat, musik och självklart öl.

Adress: Slakthuset, Hus C

Bearded Rabbit expanderar till ny lokal
Det populära ölbryggeriet Bearded Rabbit expanderar rejält och flyttar till en 600 kvadratmeter stor lokal. I framtiden kommer lokalen även att öppna ett tap-room i någon form.

Adress: Norra Ågatan 10 i Hantverkshuset Stampen.

Läs hela artikeln i Vagabond, där alla 15 tips finns listade.