Event Hyresgäster Publicerad:

Street food-tävling i Slakthuset

På lördag den 31 augusti kommer Sveriges största street food-tävling till Slakthuset i Gamlestan. Under dagen kan du som besökare testa på mat från hela världen och besöka områdets lokala vineri och bryggeri.

Marknadsföringsbild för European Street Fodd Awards Gothenburg

– Tanken är att visa upp detta helt unika och hippa område för allmänheten och vad det finns att besöka framöver, säger Abbas Hoshiargar på Eat Local Drink Local som är en av arrangörerna.

Om en månad avgörs European Street Food Award i Malmö. Aktörer från 15 länder deltar i tävlingen, men innan dess ska det avgöras vilka som ska representera Sverige. En av de fyra deltävlingarna äger rum i Slakthuset i Göteborg den 31 augusti och då är det 15 deltagare från Bohuslän, Värmland, Västergötland och Dalsland som är på plats. Mellan kl 11-18 kan du som besökare kan bevittna bataljen och prova på det spännande matutbudet från länder som Etiopien, Grekland och USA. Tävlingen leds av tv-profilen och street food-författaren Erik Brännström. Kvällen fortsätter sedan hos Wine Mechanics och det lokala bryggeriet Spike Brewery som står bakom eventet tillsammans med Eat Local Drink Local, Hitta Trucken och Boka En Truck.

– Besökare kommer att få chansen att prova på grym och kreativ mat från alla världens hörn och testa på väldigt bra närproducerat vin och öl från våra samarbetspartners på Wine Mechanics och Spike Brewery. Och efter klockan 18 fortsätter festen hos dom till sent på kvällen, säger Abbas Hoshiargar.

European Street Food Award är tävling som genomförs i 15 länder där vinnarna från varje land deltar i en Europafinal. I år är första gången som den genomförs i Sverige, närmare bestämt i Malmö den 27-28 september.

Information om tävlingen!

Fler nyheter!