Event Hyresgäster Publicerad:

Stadsteatern gästar Slakthuset

Den 12 april har pjäsen ”Ensam galning” premiär i Slakthuset. Den genomförs i samarbete mellan Stadsteatern och Higab som är fastighetsägare.

Slakthusets skorsten och torn

Från den 12 april fram till 16 maj gör Stadsteatern ett gästspel i Slakthuset i Gamlestaden. I de tillfälliga lokalerna framförs pjäsen ”Ensam galning” – en intim scenkonstupplevelse om missanpassade kvinnor och önskan om att förstå, eller klassificera dem. Den tar avstamp i en händelse i april 2018 när den aktivistiska youtubern och videokonstnären Nasim Aghdam gick in på Youtubes huvudkontor i norra Kalifornien, tog fram ett skjutvapen och öppnade eld. Frågorna är, vem var ”the Youtube shooter”, vilken var hennes drivkraft och vad var det egentligen som hände den dagen i april förra året?

”Ensam galning” är en allomslutande monolog som undersöker kvinnlig galenskap och autenticitet. På scen ser vi Alexandra Nordberg och personen som står bakom koncept, manus och regi är Isabel Cruz Liljegren. Pjäsen genomförs i samarbete mellan Göteborgs Stadsteater och Institutionen för scenkonst på StDH/Stockholms konstnärliga högskola.

Salongen i Slakthuset (hus A) tar 20 platser och publiken kommer att få följa med runt i lokalen, till olika scener.

Information om teaterpjäsen Ensam galning

Fler nyheter!