Event Samarbeten Publicerad:

Snart dags för Gothenburg Fringe Festival

Onsdag den 28 augusti startar den fjärde upplagan av scenkonstfestivalen Gothenburg Fringe Festival. Det blir sex fullmatade dagar med allt från teater, dans, musik och spoken word till cirkus, installationer och workshops.

Marknadsföringsbild för Gothenburg Fringe Festival 2019

Likt tidigare år utgår Gothenburg Fringe Festival från Stigbergstorget i Majorna och det är här som invigningen sker den 28 augusti. Då bjuds det bland annat på cirkuskonster i Gathenhielmska trädgården och uppträdanden av lokala dansgruppen Jino Dans. I det anrika Gathenhielmska Huset kan du uppleva musikaliska och visuella installationer samt kolla på en film om det gamla Majorna.

Några av de andra festivalscenerna är Sjömanshuset, Göteborgs Dramatiska Teater, Konstepidemin, Lagerhuset, Barken Viking, Teater Trixter och Kulturtemplet.

Fringe Festival startade i Edinburgh 1947 och har sedan dess vuxit och spridits över hela jordklotet. I dag är det en av världens största scenkonstfestivaler och finns på över 200 platser. Gothenburg Fringe Festival har ägt rum sedan 2016 och genomförs bland annat i samarbete med Higab.

Gothenburg Fringe Festival arrangeras den 28 augusti – 2 september.

Information om Gothenburg Fringe Festival 2019

Fler nyheter!