Event Hyresgäster Publicerad:

Snart dags för Göteborg Film Festival

Den 25 januari startar den 42:a upplagan av Göteborg Film Festival. I flera av Higabs hus kommer det hållas filmvisningar, seminarier och samtal.

Staty framför ett upplyst Stora Teatern.

1979 arrangerades Göteborg Film Festival för första gången och sedan dess har det växt till Nordens största filmfestival. Årets elva festivaldagar bjuder på 450 filmer från ett 80-tal länder och mängder med andra aktiviteter som seminarier, konserter, konst och workshops.

På Stora Teatern, som ägs och förvaltas av Higab, kan besökare bland annat ta del av en master class med Mads Mikkelsen som är årets mottagare av festivalens Nordic Honorary Dragon Award. Förutom att ta emot priset visas den Cannes-belönade filmen Jakten och efteråt samtalar han med Dagens Nyheters filmredaktör Helena Lindblad om sin karriär och sitt arbete. Några av filmerna som visas är The House That Jack Built med Uma Thurman och Matt Dillon, Destroyer med en smått oigenkännlig Nicole Kidman i huvudrollen och If Beale Street Could Talk som är baserad på James Baldwins uppmärksammade kärleksroman.

På Akademin Valand visas kortfilmer som Five Minutes Before the End of the World och 2:a klass med efterföljande samtal och på Stadsbiblioteket bjuds det på ett live-avsnitt av Klimatpodden där den amerikanske författaren och krigsveteranen Roy Scranton möter Ragnhild Larsson, redaktör för Klimatpodden.

Göteborg Film Festival arrangeras 25 januari – 4 februari.

Om programmet!

Fler nyheter!