Event Samarbeten Publicerad:

Ska du besöka Tellusfestivalen?

Snart drar sjätte upplagan av Tellusfestivalen igång på Rymdtorget i Bergsjön. Programmet bjuder på allt från uppträdanden och prova-på-aktiviteter till gatukonst och samtal med lokala politiker. Men du kommer också kunna kliva in i det framtida kulturhuset och se dig omkring med hjälp av VR.
Affischen för Tellusfestivalen 2019
Affischen för Tellusfestivalen 2019 är skapad av Solbackeskolan 6C i Bergsjön.

Tellus kulturfestival är en dag för alla och det är människor som bor eller jobbar i Östra Göteborg som är med och skapar den. Sedan 2014 har festivalen arrangerats på Rymdtorget och syftet är att uppmärksamma arbetet med Kulturhus Bergsjön som ska börja byggas 2020.

Årets festival erbjuder som vanligt kultur i alla dess former. Du kan både njuta av andras framträdanden och själv utöva dans, testa poesi eller skapa konst. Men det blir också sport i form av ”prova-på” hos idrottsföreningarnas Street games. Vårdcentralen Nötkärnan håller samma dag sitt årliga ”Bergsjöloppet” och prisutdelningen sker på Tellusfestivalens scen. Dessutom kommer stadsdelens politiker vara på plats för att hålla samtal med invånare under rubriken ”låna en politiker” och Higab kommer tillsammans med Veidekke att anordna en måleri-workshop. Sist men inte minst kommer besökare att kunna gå en VR-vandring i det framtida kulturhuset i Bergsjön.

Telluskulturfestival äger rum lördag 14 september kl 12-18 på Rymdtorget, Bergsjön Centrum. Evenemanget arrangeras av stadsdelsförvaltningen Östra Göteborg tillsammans med Bergsjön 2021, Balder, Familjebostäder, I Love 415, GöteborgsLokaler och Higab.

Hela programmet!

Information om Kulturhus Bergsjön!

Fler nyheter!