Event Hyresgäster Samarbeten Publicerad:

Side by Side i Konserthuset och Scandinavium

I veckan startar den sjätte upplagan av det internationella kör- och orkesterlägret Side by Side by El Sistema där Higab ingår som samarbetspartner. Den 15–19 juni samlas tusentals barn och unga från hela världen för att spela, sjunga, skapa och utvecklas tillsammans i Göteborg.

Göteborgs konserthus fasad mot Götaplatsen med Poseidon framför

Side by Side by El Sistema är ett kör- och orkesterläger som har sina rötter i Venezuela. I mitten av 1970-talet skapade ekonomen och musikern José Antonio Abreu El Sistema ett program där visionen var att utveckla och skapa en positiv social förändring i barns liv genom musik.

För att så många som möjligt på musiklägret ska kunna delta och utvecklas på sin egen nivå, är orkestrarna och körerna indelade i nivåanpassade spår. Det finns sex orkesterspår, sex körspår, ett folkmusikspår och ett ’early music’-spår att välja bland. Under veckan repeterar deltagarna tillsammans i centrala Göteborg med Konserthuset som mittpunkt under ledning av dirigenter, musiker och pedagoger. Dessutom uppträder lägrets deltagare vid flera olika konserter tillsammans med Göteborgs Symfoniker och Göteborgs Symfonikers Vokalensemble, bland annat i Konserthuset och Scandinavium.

Side by Side El Sistema är en del av Göteborgs 400-årsjubileum. Lägret arrangeras av Göteborgs Symfoniker i nära samverkan med Stiftelsen El Sistema Sverige samt i samarbete med bland annat Higab.

Fler nyheter!