Hållbarhet Publicerad:

Scenografi återbrukas på Higab

Nu är det klart att scenografin från årets Arkitekturgala kommer att få nytt liv. En av fem stora cirkeldekorationer finns nu hos Higab och kommer att användas som utsmyckning i ett kommande projekt. 
De fem cirkeldekorationerna från Arkitekturgalan
I mitten syns cirkeldekorationen som har tagits om hand av Higab.

Årets tema på Arkitekturgalan den 10 mars var Co-create – att samskapa och tillsammans göra skillnad. Inför galan uppmanades arkitekter att donera en teckning av en blomma eller annat naturföremål till galan. 156 donationer skickades in och av dem valdes det ut bidrag från 41 arkitekter för att skapa scenografin på Stockholms Konserthus. Inredningsarkitekt Marica Harvey Isacsson och Boråstapeters designavdelning stod för mönsterkonstruktionen och skapade en unik design av alla utvalda donationer.

En av arkitekterna som skickade in bidrag var Kajsa Wide som är projektledare på Higab och ledamot i Sveriges Arkitekters tävlingsnämnd. Flera av hennes motiv användes i scenografin och även i de två nya tapeter som skapades i samarbetet mellan Sveriges Arkitekter och Boråstapeter.

Efter galan skulle scenografin återbrukas och hitta nya ägare. Det ledde till att fyra cirkeldekorationer skänktes till Livrustkammaren och den femte skänktes till Higab. Den ska nu bli utsmyckning i ett kommande byggprojekt. Dock är det inte klart vilket det blir än. Det får vi anledning att återkomma till.

Fler nyheter!