Event Hyresgäster Publicerad:

Pressmeddelande: Premiär för ny skridskobana under Kronhusjul

Den 27 november är Kronhusjul tillbaka och lyser upp i vintermörkret. I Göteborgs historiska hjärta kan du handla julklappar av högsta kvalité och uppleva kulturevenemang, guidade visningar och julmarknader. I år är det även premiär för en ny skridskobana i Kronhusparken där hela familjen kan åka skridskor gratis.
Människor i rörelse utanför Kronhuset & Kronhusbodarna vid kvällstid.

– Det känns roligt att Kronhusjul i år tar nästa steg i utvecklingen mot ett julevenemang med bredare innehåll som gör att fler upptäcker den unika miljön och det utbud som finns i Kronhuskvarteret året runt, säger Cina Gasparini, utvecklare av kulturmiljöer på Higab.

Sedan 1965 har Kronhuskvarteret varit ett populärt besöksmål under julen. Det som började som en julmarknad har under de senaste åren vuxit till något större och nu är målsättningen att utvecklas till ett av Julstadens mest attraktiva evenemang. Årets program är bredare än tidigare och pågår från första adventshelgen fram till jul.

– Kronhuset öppnar för konserter, teater, dans, julmarknader och blomsterworkshop. Om du vill se mer av huset erbjuder vi guidade visningar där du får upptäcka vindsvåningar som har stått orörda sedan 1600-talet, säger Lovisa Magnusson, projektledare för Kronhusjul.

Luciasång och skridskobana i Kronhusparken

Men det är inte bara i Kronhuset som det händer saker. Hantverkarna och butikerna i anrika Kronhusbodarna har öppet alla dagar i veckan och i Kronhusparken går det att uppleva renässansdans, Göteborgs Lucia och en ny skridskobana. Den kommer vara öppen från 27 november fram till 19 december mellan klockan 11 och 18.

– Satsningen görs i samarbete med Göteborg & Co och det känns fantastiskt roligt att vi kan göra detta för göteborgarna. Skridskobanan är öppen och gratis för alla. Om du inte har egna skridskor och hjälm kan du låna på plats, säger Lovisa Magnusson.

Kronhusjul arrangeras i samverkan mellan fastighetsägaren Higab, Kronhuset Kreativ Arena och Kronhusbodarna. Det startar den 27 november och pågår fram till 23 december. Julmarknaden har öppet 9–12 december och följs av HDK:s julmarknad 13–15 december. Hela programmet finns på kronhuset.se.

För mer information kontakta:

Cina Gasparini, utvecklare kulturmiljöer Higab, 031-368 53 92, cina.gasparini@higab.se

Bilder finns att hämta på mynewsdesk.com/se/higab