Stadsutveckling Publicerad:

Pressmeddelande: Nya restaurangkoncept till Feskekôrka

Higab har fått in konceptförslag från aktörer som vill driva restaurang i framtidens Feskekôrka.
Visisionbild av Feskekôrka med bryggservering vid kanalen.
Visionsbild av White Arkitekter

– Trots osäkerhet i branschen på grund av pågående pandemi har vi fått in förslag, vilket är jättespännande. Nu ser vi fram emot att gå igenom dem, säger Anette Persson, affärsutvecklare på Higab.

Måndagen var sista dagen att svara på Higabs inbjudan att lämna konceptförslag för Feskekôrka, när hallen öppnar igen efter en omfattande upprustning. Utmaningen var att med utgångspunkt i husets historia – fisk och skaldjur – ta fram förslag på verksamheter som är hållbara över tid och som gör Feskekôrka mer tillgänglig för göteborgare och besökare på kvällar och helger. Konceptförfrågan gick ut redan i mars, men pausades under några månader med anledning av coronapandemin.

– Vi har haft dialog med flera aktörer under det senaste halvåret och nu har vi fått in två förslag som båda ser intressanta ut. Det känns väldigt kul att de vågar satsa trots de osäkra tiderna för branschen. Det ska bli väldigt roligt att gå igenom förslagen ordentligt och se hur de vill vara med och utveckla Feskekôrka.

Utvärdering

Nästa steg i processen blir att en utvärderingsgrupp på Higab kommer att gå igenom förslagen för att se vilket eller vilka som känns möjliga att realisera. Eftersom Feskekôrka är byggnadsminne och har närmast ikonstatus i Göteborg är det avgörande att innehållet blir rätt. En annan viktig pusselbit är tidigare fiskhandlare i Feskekôrka, som flyttar tillbaka efter upprustningen.

– Upprustningen kommer att pågå till 2023 så det finns tid att planera framtiden. Då tror vi att det kommer att finnas ett stort sug hos göteborgarna att få äta fisk och skaldjur i Feskekôrka igen, säger Anette Persson.

För mer information:

Anette Persson, affärsutvecklare Higab, tel 031-368 53 17, e-post anette.persson@higab.se

Bildmaterial

Visionsbild för Feskekôrka av White Arkitekter finns på mynewsdesk.com/se/higab

Om Feskekôrka

Byggd 1874 efter ritningar av Victor von Gegerfelt. Byggnadsminne sedan 2013.

Feskekôrka stängde 1 september 2020 för att genomgå en större upprustning omfattande fasader, konstruktion och grundläggning samt tekniska försörjningssystem som vatten, avlopp, el och ventilation.

I mars 2020 gick Higab ut med en öppen konceptförfrågan att lämna in verksamhetsförslag för den framtida Feskekôrka. Sista dagen för inlämning var 5 oktober.

Feskekôrka beräknas öppna igen 2023.

Fler nyheter!