Hållbarhet Samarbeten Publicerad:

Pressmeddelande: Higab öppnar second hand till förmån för Göteborgs Stadsmission

Under årets Kronhusjul öppnar Higab en second hand-station där besökare kan köpa julklappar. Alla intäkter går oavkortat till Göteborgs Stadsmission.

– Det blir allt viktigare att konsumera smart och bidra till att saker får en längre livslängd genom att främja återbruk. Förhoppningsvis kan det en person inte längre vill ha skänka glädje till någon annan i jul, säger Cina Gasparini, utvecklare av kulturmiljöer på Higab.

Kronhuset lyser upp under julen.

Initiativet med en second hand-station under julmarknaden i Kronhuset är en del av Higabs mångåriga samarbete med Göteborgs Stadsmission för att göra skillnad för människor i utsatthet. Second hand-stationen kommer att vara obemannad och man handlar genom att swisha direkt till Göteborgs Stadsmission. Alla intäkter från försäljningen går till organisationen.

– De sociala behoven ökar i vår stad och det gör att sådana här initiativ blir allt viktigare. Vi är därför glada över vårt samarbete med Higab, säger Jennie Elheim, insamlingschef på Göteborgs Stadsmission.

Higabs medarbetare har skänkt föremålen

Higabs mål är att agera för hållbarhet. Därför har även second hand-föremålen framförallt skänkts av Higabs medarbetare – allt från inredning och husgeråd till mindre julklappar av olika slag.

– Eftersom vi är med och arrangerar Kronhusjul är det ett perfekt tillfälle att testa idén i mindre skala och analysera hur det faller ut för att eventuellt utöka konceptet längre fram. Det blir ett komplement till resten av julmarknaden i Kronhuset där det säljs lokalt producerat hantverk och där människor bjuds in för att umgås och skapa tillsammans, säger Cina Gasparini.

Second hand-stationen och julmarknaden i Kronhuset har öppet den 9–12 december kl 11-18 i Kronhuset.

För mer information kontakta:

Cina Gasparini, utvecklare kulturmiljöer Higab, 031-368 53 92, cina.gasparini@higab.se

Bild finns att hämta på mynewsdesk.com/se/higab