Event Hyresgäster Publicerad:

Poesi och musik live från Lagerhuset

Under tre fredagar kommer det att framföras poesi och musik från ett av Lagerhusets fönster. Arrangemanget är ett lekfullt sätt att sprida information om Göteborgs ansökan om att bli en av Unescos litteraturstäder.

Lagerhusets gula stenfasad med röda fönster. På fasaden står det Lagerhuset.

Den 16 oktober vid lunchtid kommer det första framförandet med poesi och musik att ske i ett av Lagerhusets fönster. För den som inte har möjlighet att bevittna detta på plats kommer det att streamas via Facebook och det går även att kolla på i efterhand. De andra framträdandena kommer ske den 23 och 30 oktober.

– Evenemangen tjänar flera syften. De ger ett konkret fönster in i Göteborgs mångfasetterade litteraturvärld och lyfter fram scenpoesins och det skrivna ordets kraft. De riktar blickarna mot Lagerhuset som en mötesplats för litteraturintresserade och de ger också publik, poeter och musiker en chans att mötas på ett covidsäkert sätt, säger Kristin Bjarnadottir, ordförande Författarcentrum Väst i ett pressmeddelande.

Idén till fönsterpoesin kommer från Göteborgs ansökan om att bli en del av Unescos nätverk av litteraturstäder. Poeterna och musikerna som deltar får därmed symbolisera stadens litterära samverkan och scenverksamhet, både professionellt och på gräsrotsnivå. Fler framträdanden kommer ske under våren.

Arrangemanget är ett samarbete mellan Författarcentrum Väst, Näringslivsgruppen på Göteborg & Co, ABF, Folkets hus, Göteborgs Litteraturhus och Göteborgs Stad, Kulturförvaltningen – Frilagret, Kulturstrategisk avd. och Stadsbiblioteket.

Program

Fredag 16 oktober 12.30–ca 12.50: Poeterna Jörgen Lind och Segal Mohammed, musiker Åsa Gustafsson (munspel)

Fredag 23 oktober 12.30–ca 12.50: Poeterna Oliver Cruz Rankovic och Karin Brygger, musiker Lisen Rylander Löve (saxofon)

Fredag 30 oktober 12.30–ca 12.50: Poeterna Mauritz Tistelö och Yasmin Omar, musiker Paxo (beatbox)

Fler nyheter!