Strax innan årsskiftet namngav Göteborgs Stads namnberedning platsen utanför evenemangsentrén till Ullevi. Den fick namnet Hugo Levins Plats, efter en av de stora eldsjälarna i Göteborgs och Sveriges idrottsliv.
Trots att Hugo Levin gick bort 32 år ung hann han uträtta mycket under sin levnad. Som 16-åring blev han invald i Örgryte IS styrelse och 1904, 1905 och 1906 var han med i laget som blev svenska mästare i fotboll. Han presenterade tidigt idén om att Göteborg behövde ytterligare ett fotbollslag och 1904 bildades IFK Göteborg. Året efter blev han sekreterare i Göteborgs Fotbollförbund och från 1912 till sin död var han ordförande. Under sin tid i förbundet tog han initiativ till uppförandet av Walhalla Idrottsplats, Gamla Ullevi och Slottsskogsvallen.
Hugo Levin var bland annat ledamot i Svenska Fotbollförbundets styrelse, chef för förbundets uttagningskommitté och sekreterare i Svenska Idrottsförbundet samt Olympiska kommittén. Dessutom arbetade han under en period som frilansande idrottsredaktör på Göteborgs Aftonblad och fungerade som biträdande tävlingsledare för friidrotten i OS i Stockholm 1912. Det var också Hugo Levin som var upphovsman till det första seriespelet i svensk fotboll, vilket var en förlaga till dagens Allsvenskan.
Hugo Levins idrottsintresse sträckte sig även utanför fotbollen och friidrotten. Han organiserade den första distriktsserien i bandy, startade en bandyklubb för damer och var själv en framgångsrik tävlingsseglare. På förslag från Levin bildades Göteborgs curlingklubb 1917 och han tog initiativ till att idrotterna boxning och bowling skulle införlivas i Sverige.
Hugo Levin avled 1918 i dubbelsidig lunginflammation som följd av spanska sjukan. Han är begravd på Östra kyrkogården i Göteborg och på gravstenens sockel finns inskriptionen ”Svenska Idrottsmän Reste Vården”.
Källa: Hugo Levin – den store eldsjälen i den unga svenska idrottsvärlden av Bengt Göthberg, förlag Idrottsmuseet