Event Hyresgäster Publicerad:

Planeta Festival i Higabs hus

Reggae på Musikens Hus, traditionell medelhavsmusik i Kronhuset, workshops på Allégården och musikteater från Sápmi på Kulturhuset Kåken. Det är som vanligt ett brett och inspirerande program när Planeta Festival går av stapeln i Göteborg.

Marknadsföringsbild för Planeta Festival '19

Varje höst sedan 2003 har Planeta Festival arrangerats i Västsverige. Bakom står ett nätverk av arrangörer som vill lyfta fram musik och dans från världens alla hörn. Det är sammanlagt ett 30-tal lokala regionala kulturarrangörer som tillsammans erbjuder ett program med konserter, workshops, barnaktiviteter och dans.

Årets festival invigs den 29 oktober med tal och utdelning av pris till Årets Inspiratör och därefter kan besökare ta del av ett 50-tal olika evenemang runt om i Göteborg. Det blir exempelvis trummor och sång från Haiti, lunchkonserter, nycirkus, världsmusik och workshops inom jojk, afro-brasiliansk dans och polska. Många av programpunkterna äger rum i Higabs hus – från Musikens Hus, Kronhuset, Allégården och Kulturhuset Kåken till Stora Teatern, Kvibergs Kaserner och Stadsbiblioteket.

Planeta Festival sker den 30 oktober till 3 november och genomförs med stöd av Västra Götalandsregionen och Göteborgs Stad.

Information om Planeta Festival!

Fler nyheter!