Event Hyresgäster Publicerad:

Öppet hus på Regionarkivet

Lördag den 9 november firas Arkivens dag på Regionarkivet i Göteborg. Du som besökare kan ta del av deras slutna arkiv, lyssna på föredrag, kolla på fotoutställning och köpa affischer.

Regionarkivets fasad mot Otterhällegatan 5

Arkivens dag firas den andra lördagen i november varje år på ett stort antal arkiv i Sverige och Norden. Årets tema är ”Gömt eller glömt” och på Regionarkivet i Göteborg innebär det att man har fokuserat på att lyfta fram berättelser ur arkiven som i dagens samhälle är mer eller mindre bortglömda.

Program:

11.30-12.30 i hörsalen Sommarro, semesterhem för utarbetade husmödrar. Anna-Lena Andersson från Vargön berättar om tanken om semester och några av våra semesterhem i västsverige under åren 1935–1970.

12.45, 13.00, 13.30 och 13.45. Följ med in i arkivmagasinen. Anna föddes i Göteborg 1893. Kom med på en tur i magasinen och se vad som finns bevarat från hennes liv. Max 10 personer per visning, först till kvarn.

Fotoutställning. Regionarkivet inviger en ny fotovägg i entrén. Där lyfter de fram fotografier ur arkiven som bär på berättelser.

Det bjuds på fika. Mingla, köp affischer och träffa politiker från Arkivnämnden.

Tid: Lördag 9 november klockan 11-15

Plats: Regionarkivet, Otterhällegatan 5

Fler nyheter!