Samarbeten Stadsutveckling Publicerad:

Nya konstverk i Västra Nordstan

I början av augusti kommer Frida Clerhage att måla konstverk inspirerade av Västra Nordstans historia på Postgatan och Torggatan. Det är en del av 21 km Konst och sker i samarbete mellan Sätt färg på Göteborg och Higab.

De nya konstverken kommer ta plats i fönstren på Kvarteret Högvakten på Postgatan 35 och Torggatan 24. Tanken med konstnären Frida Clerhages målningar är att de ska inspireras av och lyfta fram Västra Nordstans historia. Stadsdelen är känd för att vara Göteborgs historiska hjärta och när många svenskar sökte lyckan i Amerika var Postgatan det stora emigrantstråket. En gång i tiden var området även centrum för teater och underhållning.

Sedan tidigare pryds fönstren på Postgatan 31 av konstverk av Anni Tuikka. De är gjorda med penna på glas och kom på plats under Kulturnatta 2019.

Anni Tuikkas konstverk i fönstren på Postgatan 31 som gjordes 2019
Anni Tuikkas konstverk från 2019

Satsningen i Västra Nordstan är en del av Higabs samarbete med Sätt färg på Göteborg och deras huvudprojekt 21 km Konst som sträcker sig från kulturhuset Blå stället i Angered till Röda Sten Konsthall vid Klippan. Det kommer genomföras fram till 2021 då Göteborg firar 400 år och innehålla konst som muralmålningar, vepor, banderoller, färgglada tunnlar och vimplar. Syftet är att binda samman staden samtidigt som det ger jobb och involverar ungdomar i stadsutveckling.

Fler nyheter!