Historia Publicerad:

Ny utställning om Västra Nordstans historia

Som en del av Göteborgs 400-årsjubileum kan du nu besöka kronhuset.se och upptäcka historien bakom 14 unika fotografier som är tagna runt om i stadsdelen Västra Nordstan från 1888 till 1960. Utställningen kommer även att vara öppen för åtta personer åt gången i Kronhuset vid utvalda tillfällen.
Springpojkar sitter och står på trottoaren utanför Göteborgs Handels- och Sjöfartstidnings lokaler på Tyggårdsgatan. Cirka 1910.
Tidningsutbärare utanför Göteborgs Handels- och Sjöfartstidnings lokaler på Tyggårdsgatan. Cirka 1910. Foto: Göteborgs stadsmuseum

Se utställningen ”Visualisering Västra Nordstan”

Bevarade visuella spår från det förflutna berättar om en plats historia. Utställningen Visualisering Västra Nordstan visar 14 fotografier från 1888 till 1960. De innehåller spår som leder vidare till arkiv och reflektioner. Genom att följa spåren kan vi både få mer kunskap om det som skildras på bild och det sammanhang där bilden är tagen. Analyser av bildernas visuella grepp och teknik ger förståelse lokalt för stads- och bildbruk över tid.

Utställningen är skapad av GPS400: Centrum för samverkande visuell forskning vid Göteborgs universitet och Riksarkivet i Göteborg i samarbete med Higab.

Fler nyheter!