Hyresgäster Stadsutveckling Publicerad:

Ny strandservering på Heden

I helgen öppnade Werners Bistro sin Miami-inspirerade strandservering Coco Beach. Den nya stranden är ett samarbete mellan hyresgästen och Higab.
Strandservering vid Heden med matgäster runt runda bord
Foto: Werners Bistro

– Det var under ett besök på Werners Bistro som vi kläckte idén om att skapa en beach på Heden, både för att få en trevligare inramning och underlätta för verksamheten. Det är inte bara Corona som drabbat dem, utan även ett större fjärrvärmearbete, säger Pontus Isaksson, fastighetschef på Higab.

2018 öppnade Werners Bistro i det gamla caféet Idrottsgården på Heden. Det drivs av syskonen Madeleine och Michael Werner som sedan tidigare har gatuköket Lasse på Heden. Här serveras gourmetburgare som är gjorda på noga utvalda råvaror men även husmanskost och vegetariska alternativ.

I samarbete med Higab har Werners Bistro nu öppnat sin miniversion av Miami Beach. De har döpt den till Coco Beach och den ska föra tankarna till Miamis art deco-kvarter. Här finns matservering och inom kort även boulebanor. Den nya stranden har gjort att restaurangens uteservering har växt till 1 000 kvadratmeter.

– Det är viktigt att du som gäst ska känna dig trygg så vi har byggt ut och gjort små bås i sanden så att man kan hålla avstånd, säger Sara Edhage som är en del av Werners Bistro.

Sanden är av EU-kvalité som inte ska blåsa bort, borden är kabeltrummor från ett bygge och flera andra möbler består av material från restaurangens gamla scen. Snart kommer det även finnas solstolar för matgästerna.

Entré till strandservering med kulörta lampor under kvällstid
Foto: Werners Bistro

– Det känns roligt att få möjlighet att starta ett helt nytt koncept i Göteborgs centrum. Vi ser fram emot sommaren och hoppas du kan drömma dig bort för ett tag med lite sand mellan tårna, säger Madeleine Werner grundare och kreativ ledare av Coco Beach.

Det röda trähuset Idrottsgården på Parkgatan 41 var ursprungligen en del av en jordbrukargård på Heden. Gården byggdes till det 22:a allmänna svenska lantbruksmötet som hölls i anslutning till Jubileumsutställningen 1923. Den bestod av en mangårdsbyggnad och tillhörande stall för hästar och kor. Här fanns också bland annat köks- och kryddträdgård, loge och mjölkkammare.

Mangårdsbyggnaden har levt vidare som idrottscafé och är numera hem för Werners Bistro. De ekonomibyggnader som finns kvar har bland annat använts som omklädningsrum för fotboll och andra idrotter på Heden.

Fler nyheter!