Hållbarhet Publicerad:

Ny reception helt i återbruk

Higabs kontor i Gårda har fått en ny och större reception. Inredningen är gjord av återbruk och ytornas utformning kommer förbättra arbetsmiljön för medarbetarna.

– Nu har vi en reception som bättre speglar oss som bolag och som hänger ihop med resten av inredningen på kontoret. Men framför allt har vi skapat en större yta som kommer göra stor skillnad för våra medarbetare i deras dagliga arbete, säger Linda Malm, chef Kund och Intern service.

Higabs receptionsdisk.

Ett av Higabs mål är att skapa en av branschens mest inspirerande och utvecklande arbetsplatser. Som en del av detta har en ny reception utformats på kontoret i Gårda. Eller helt ny är den inte. Den tidigare inredningen har nämligen återanvänts i sin helhet, målats om och klätts in med träpanel. För att skapa en större arbetsyta har receptionen flyttats fram en meter. Därmed har man kunnat skapa två sektioner med skiljevägg – en publik del och en avskild del där det nu finns en skrivbordsplats för en eller två medarbetare. Även skrivbordet är återbrukat, då det har hämtats från Göta Lejon i Göteborgs Stad.

– Receptionen blir mer öppen och tillgänglig. Nu slipper medarbetare att krocka med varandra, samtidigt som de som jobbar i receptionen får möjlighet att gå undan för att utföra arbetsuppgifter och genomföra Teams-möten.

Närbild på Higabs receptionsdisk.

Framför receptionsdisken finns en mindre yta där besökare kan slå sig ner. För att göra platsen mer inbjudande har en vepa med motiv från Sahlgrenska Huset satts upp och de två fåtöljerna ska ersättas. De nya har tidigare använts i Kronhuset och de gamla kommer att skänkas vidare, kläs om eller placeras på någon annan plats på kontoret.