Event Samarbeten Publicerad:

Musiklägret Side by Side satsar på en digital plattform

I morgon den 13 juni startar årets upplaga av musiklägret Side by Side El Sistema. Men allt är så klart inte som vanligt på grund av coronaviruset. Eftersom det inte är möjligt att samla 2 500 deltagare från olika länder har man valt att genomföra ett digitalt musikläger.

Barn med hörlurar framför datorer

Att planera årets sommarläger blev en tuff uppgift för Göteborgs Symfoniker och projektgruppen för Side by Side El Sistema. När covid-19 svepte över världen och satte det mesta på paus så var den stora frågan om det skulle gå att genomföra musiklägret med 2 500 barn och unga mellan 6 och 23 år gamla från olika delar av världen. Lösningen blev att skapa ett digitalt läger. Efter ett rekordsnabbt arbete och hjälp från IT-utvecklare har en plattform skapats med spännande innehåll.

Det digitala musiklägret hålls 13–16 juni och anmälan görs via sidebysidegoteborg.se. Digisidan som plattformen kallas erbjuder bland annat lektionsmaterial med Göteborgs Symfoniker som workshops, dans och olika former av inspirerande, lekfullt och pedagogiskt innehåll.

Den stora finalkonserten Festival Concert körs live tisdag 16 juni kl 15 på Symfonikernas streamingplattform GSOplay. Höjdpunkten på konserten blir det kända musikstycket Circle of Life från Lejonkungen där deltagare från hela världen kommer att bidra med sin röst eller sitt instrument i ett försök att bilda världens största digitala klassiska orkester.

Side by Side El Sistema är en del av Västra Götalandsregionen. Lägret arrangeras av Göteborgs Symfoniker i nära samverkan med Stiftelsen El Sistema Sverige samt i samarbete med bland annat Higab.

Fler nyheter!