Event Hyresgäster Publicerad:

Möt kulturen i våra hus

Det är inte bara Kronhuset som öppnar dörrarna under Kulturnatta. För dig som vill uppleva kultur fredag den 23 oktober sker massvis med spännande aktiviteter runt om i våra hus i Göteborg.

Rödaktig logga med texten Konstrundan i Östra Göteborg

Konstrundan i Östra Göteborg

Varmt välkommen till konstrundan i Östra Göteborg! För tredje året i rad arrangeras det en konstrunda i stadsdelen Östra Göteborg. Konstnärer i stadsdelen öppnar sina ateljéer och verkstäder helgen 23-25 oktober 2020. Helgen invigs med en vernissage på Kulturnatta den 23 oktober kl 18-20 på Stall 11, Kvibergs Stallgårdar 2, där även samlingsutställningen äger rum under helgen. Fri entré.

Utställning och öppna ateljéer: Lördag–söndag 24-25 oktober, kl 11–16

Kvibergs Stallgårdar 2

[hr]

Gamla maskiner på Remfabriken

Öppet hus på Remfabriken

Upptäck en unik industrihistorisk miljö med massor av spännande maskiner. Rolig sinnespromenad för barnfamiljer och poängpromenad för vuxna. Fika med hembakat. Fri entré.

Åvägen 15 – kl 17.30-21

[hr]

Människor passerar de gula stenbyggnaderna Kronhusbodarna

ONE MIND ART på Q’ente

Q’ente kan stolt presentera performance-duon ONE MIND ART tillsammans med en färgstark konstupplevelse av konstnär Eva Wirén. En kväll för alla sinnen. En kväll, där ni i litet sällskap, som ett par eller helt ensam får möjlighet till ett unikt möte med duon. ONE MIND ART utforskar musik och kropp tillsammans. Du får ta del av ett mycket personligt möte. ONE MIND ART är John Holmström, harmonium, och Jan Rådvik, kropp. Under kvällen visar konstnären Eva Wirén ny konst ”från en annan värld” i galleriet. Välkommen på en kulturupplevelse som gör skillnad!

Postgatan 4 – kl 17-21

[hr]

Framsidan av den röda tegelbyggnaden Redbergsskolan

Roadmovie med Gbgimpro

Välkommen till den improviserade föreställningen Roadmovie med Gbgimpro, en av Sveriges främsta improvisationsteatrar.  Gbgimpro dyker ner i Roadmoviens underbara värld, i en accelererande bil och med vind i håret. Under resans gång sker oväntade möten på vägkrogar, bensinmackar och övergivna rastplatser. Skratt, allvar, spänning och massor av musik utlovas i en föreställning som doftar skinnsäten, chips och solvarm asfalt!

Biljetter den här kvällen är fria men bokas på gbgimpro.se/roadmovie

Örngatan 6 – kl 19-21.15

[hr]

Poseidon-statyn och Göteborgs konstmuseum lyser upp vid Götaplatsen

Kulturnatta på Göteborgs konstmuseum

Besök Göteborgs konstmuseum och upplev museets samling med verk från 1400-tal till nutid. Upptäck de tillfälliga utställningarna, ”Ingrid Vang Nyman – Mycket mer än Pippi Långstrump” och ”Art nouveau. Från Larssons till Zappa”. Speciellt för denna Kulturnatta erbjuds fri entré till alla utställningar.

Götaplatsen – kl 17-21

[hr]

Utanför det gula trähuset Kusthuset vid Majnabbe

Christina Lindeberg / Anna Mattsson, grafik & blandteknik.

”Vi har båda sedan länge arbetat i Ålgårdens verkstäder i Borås. Genom åren har det även blivit en del utställningar tillsammans. Det vi har gemensamt är experimentlust, att pröva nya material och tekniker. Så nu blir det naturligtvis en utställning i blandteknik med grafiken som bas”. Fri entré.

Galleri Majnabbe, Taubegatan 9A – kl 19-22

[hr]

Människor passerar utanför Stadsbiblioteket

Författarsamtal på Stadsbiblioteket: Lydia Sandgren

Lydia Sandgrens succédebut ”Samlade verk” är en storslagen skildring av 70- och 80-talets Göteborg som har gett upphov till både kultursidesdebatt och rekordlång reservationskö på biblioteken. I samtal med Victoria Greve, idé- och kritikredaktör på Göteborg-Posten.

Begränsat antal platser, först till kvarn. Obligatorisk anmälan!

Götaplatsen 3 – kl 18.45-19.45

[hr]

Framsidan av det gula tegelhuset Göteborgs stadsmuseum. Bilar står parkerade framför.

Kulturnatta på Göteborgs stadsmuseum

Göteborgs stadsmuseum håller extra öppet på Kulturnatta. Ta ett varv genom historien och passa på att besöka de tillfälliga utställningarna Frispel – scenkonst i förvandling 1960-2000 och Göteborgs garderob. Fri entré.

Norra Hamngatan 12 – kl 17-22

[hr]

Stigbergstorget och framsidan av det grå trähuset Gathenhielmska Huset

in-ut-i

Undersökande utställning av MASUs samlade verk, curerad av DOMA. Där en sak slutar tar något annat vid, inte nödvändigtvis åt samma håll, men in, ut, i, ovan, under eller inuti. Ur en början växer en annan fortsättning upp och ett nytt lager läggs till. Tillsammans uttrycker sig MASU i bild, illustrationer, måleri, skulptur och text, utan rädsla för att blanda material. Formatet växlar mellan litet och stort, skört och dominerande och tar plats både inom- och utomhus. MASUs projekt är i ständig rörelse där materialet reser med konstnärsduon, där duon tillåter sig att resa med materialet och där materialiteten tillåts forma resan. Genom de bildligt och skriftligt formulerade tankarna kring människan, materialet, naturen och samspelet däremellan vi kan följa i MASUs konstnärliga dialog kan vi förstå att en definition av vem eller var något börjar är oviktigt. Fri entré.

Gathenhielmska Huset, Stigbergstorget 7 – kl 19-22

[hr]

Tinnar och torn på Härlanda Park

En resa i ljud

Under Kulturnatta bjuder Kåken in till en helt ny värld – en ljudvärld. Tillsammans med musikerna Elin Piel, Tobias Karlehag och boi june öppnas tre olika platser upp i huset där du är välkommen att sätta dig ner, lyssna och bli trollbunden. Det är ljud och tystnad som tar dig någon annanstans. Vart kommer du hamna? Fri entré.

Kulturhuset Kåken, Kålltorpsgatan 2 – kl 14-22

[hr]

Människor utanför entrén till Konsthallen en regnig dag

Kulturnatta på Göteborgs Konsthall

Välkommen till Göteborgs Konsthall under Kulturnatta. Under kvällen håller Stina Edblom, konstnärlig ledare och Liv Stoltz, intendent en introduktion till utställningen Vår himmel röd kl 18 och kl 19. Du kan också ta del av konstnären Josefina Björks ljudverk som består av instruktioner för besökaren att röra sig runt i konsthallen. Verket är del av utställningsprojektet Untitled.

I den öppna ateljén visas en film om hur konstnär Sara-Vide Ericson gör sin konst. Hur får hon inspiration, hur väljer hon sina motiv och vilka färger målar hon helst med? Du kan välja mellan att se filmen hemma eller i ateljén på konsthallen och samtidigt passa på att skapa själv! Fri entré.

Götaplatsen – kl 17-21

[hr]

Människor i rörelse vid de röda tegelbyggnaderna som utgör Sockerbruket. Längre bort skymtar Älvsborgsbron och Göta Älv.

Öppen ateljé & livemusik

Öppen ateljé med livemusik (framförd av Alexander Zajac med gäster). Konst av Rebecca Lundh, Hanna Zajac och Emma Lindström.

Sockerbruket 5 – kl 17-22

[hr]

Människor i rörelse framför den röda tegelbyggnaden Röhsska museet

Kulturnatta på Röhsska museet

Kom och upplev museets tillfälliga utställning Forensic Architecure – design as investigation och de permanenta utställningarna Inspiration Östasien, Röhsska museets formhistoria. Fri entré hela dagen.

Vasagatan 37-39 – kl 11-20

[hr]

Ena gaveln av det röda trähuset Mariagården. Grönska runt omkring.

Kulturnatta på Verket

Verket bjuder in till en kreativ och inspirerande kulturkväll med varierande innehåll. Fri entré.

Lilla Stampgatan 1A – kl 16-20

Kulturnatta Göteborg – program

Fler nyheter!