Hyresgäster Publicerad:

Lucia i Higabs hus

Den 13 december blir det julsånger och julstämning. Här är några av göteborgarnas hus som får besök av Luciatåg och som anordnar aktiviteter.

Kvällsbild med snöfall över Kronhuset och Kronhusgården.

Kronhuset

Årets Kronhusjul gästas av Brunnsboskolans Luciatåg. Ta dig till Kronhuset vid klockan 12 och lyssna på deras vackra julsånger.

[hr]

Exteriörbild av en av gavlarna på Mariagården

Mariagården

Kom till Verket – en plats för kreativitet och möten – kl 13-14.30. Frälsningsarmén bjuder på stämningsfull musik och det finns fina lussebullar och glögg till självkostnadspris.

[hr]

Bild på toppen av en gavel på Kulturhuset Kåken i Härlanda Park. I bakgrunden en annan byggnad i området.

Härlanda Park, Kulturhuset Kåken

Mara Vokalensemble gör modiga tolkningar av klassiska julsånger och skriver egna arrangemang av välkända poplåtar. Genom åren har de samarbetat med några av Göteborgs mest omtyckta musiker, medverkat i Sveriges Radios Musikhjälpen och kommit på tredje plats som damkör i den internationella körtävlingen i Kroatien, Zadar. De repar i Hagakyrkan och leds av Karin Holm, Maja Lindgren och Lotta Lindgren.

De uppträder kl 18-30-20 på Kulturhuset Kåken. Kostnad: 60 kr.

[hr]

Ena långsidan av den belysta Stora Saluhallen i skymningen.

Stora Saluhallen

Stora Saluhallen får även i år besök av Hvitfeldtska gymnasiets Luciatåg. De kommer att framföra traditionella julsånger vid 13.

[hr]

Exteriörbild av Hotel Eggers gavel mot Drottningtorget.

Hotel Eggers

För 22:a året i rad firas Lucia på Hotel Eggers med sång på balkongen som vetter mot Drottningtorget. Det är kören Corus Acusticus som uppträder och det bjuds på pepparkakor till förbipasserande. Ta vägen förbi på väg till jobbet. Kören sjunger kl. 6.45 och 7.45.

[hr]

Fler nyheter!