Event Hyresgäster Samarbeten Publicerad:

Konstrundan i Östra Göteborg

Den 15–17 november är det dags för den andra upplagan av Konstrundan i Östra Göteborg. Under helgen kommer 55 utställningar att vara öppna och det finns möjlighet att själv vara med och skapa.
Konstverk i form av två måsar
Från Konstrundan i Östra Göteborg 2018.

Nästa år startar bygget av kulturhuset i Bergsjön. Fram tills att det öppnar anordnar stadsdelen olika typer av kulturevenemang. Ett av dem är Konstrundan i Östra Göteborg som nu går av stapeln för andra gången i ordningen. Under två dagar kommer lokala konstnärer att öppna upp sina ateljéer och verkstäder för besökare. De som inte har möjlighet att ta emot i en egen lokal kommer att vara en del av gemensamma utställningar runt om i stadsdelen.

Fredag den 15 november kl 18-20 invigs Konstrundan i Östra Göteborg i Stall 11 på Kvibergs Kaserner med en gemensam vernissage där alla medverkande konstnärer har ett av sina verk med. Här kan du hämta ett tryckt program där det finns en karta som visar var respektive utställning finns. Programmet finns även på konstrundans hemsida.

Den 16 och 17 november mellan kl 11-16 håller utställningarna, ateljéerna och verkstäderna öppet. Det blir sammanlagt 55 utställningar och det kommer finnas möjlighet att själv vara med och skapa eller ta en fika längs vägen.

Konstrundan arrangeras av Göteborgs Stad i samarbete med lokala konstnärer och kulturföreningar samt Medborgarskolan, Familjebostäder och Higab.

Fler nyheter!