Event Hyresgäster Samarbeten Publicerad:

Konstrundan i Majorna

Den 12–14 april är det dags för den årliga Konstrundan i Majorna. Upplev unika verk, träffa konstnärer och ta del av deras arbetsprocess.
En byggnad på Sockerbruket och Älvsborgsbron fotograferat genom ett valv
Sockerbruket i Majorna.

På fredag den 12 april startar Göteborgs största konstrunda där lokala konstnärer öppnar upp sina ateljéer och du får chansen att ta del av verk inom bland annat måleri, glas, textil, keramik och smyckeskonst. Konstrundan löper längs med Majornas gator, och om du inte känner för att utforska på egen hand kan du gå en guidad tur eller hoppa på någon av Konstrundans bussar.

Röda Sten Konsthall är navet och är ett bra ställe att starta sin runda på. I den stora katedralen på andra våningen visas utvalda verk från ett 70-tal professionella konstnärer. Där kan du skaffa dig en bra överblick över deltagarnas verk innan du bestämmer vilka du vill besöka.

Medlemmarna i Konstrundan Majorna är en grupp yrkesverksamma konstnärer och konsthantverkare som har sina ateljéer i Majorna. Många av dem ligger i Sockerbruket i Klippan som ägs, förvaltas och utvecklas av Higab. Även konstnärer som är verksamma inom Konstnärernas Kollektivverkstad, KKV, deltar.

Konstrundan genomförs med stöd från bland annat Higab.

Information om Konstrundan i Majorna

Fler nyheter!