Event Publicerad:

Kända Göteborgshus lyser under Orange Day

I dag den 25 november lyser vi upp välkända byggnader som Scandinavium, Göteborgs konstmuseum och Stora Saluhallen i färgen orange. Det görs som en del av Orange Day som syftar till att avskaffa våld mot kvinnor och flickor.
Scandinavium lyser i orange.

Likt tidigare år väljer Higab och Framtidenkoncernen att uppmärksamma kampanjen Orange Day och den Internationella dagen för avskaffande av våld mot kvinnor. Med detta ställningstagande vill vi tydligt visa att ingen ska behöva utsättas för våld i våra hus. Alla hyresgäster ska kunna vara trygga i våra lokaler och tillsammans arbetar vi för en trygg stad.

Orange Day är en dag när människor över hela värden bär orange kläder och engagerar sig på olika sätt för att manifestera. Många byggnader lyser även i orange. Här i Göteborg har Higab valt att sätta ljuset på Scandinavium, Ullevi, Göteborgs konstmuseum, Stora Saluhallen och Kronhuset.

Fler aktiviteter runt i Göteborg

Förutom att belysa byggnader annonserar Göteborgs Stad i kollektivtrafik och dagspress under vecka 47. Budskapet är att det finns stöd och hjälp att få vid våldsutsatthet.

Runt om i staden arrangerar förvaltningar och bolag även olika aktiviteter riktat mot invånare, både före och efter 25 november. Till exempel anordnas föreläsningar, visning av fotoutställning och en affischtävling för ungdomar. Det ordnas även ljusmanifestationer för att hedra de kvinnor och flickor som mist livet i en våldsam relation. Aktuella aktiviteter hittar du i kalendern på goteborg.se.

Den som är utsatt för våld eller utövar våld kan få hjälp i form av rådgivning, behandling och tillfälligt boende. På Göteborgs Stads webbsida Våld och hot kan du läsa om vilket stöd som finns.