Hyresgäster Publicerad:

Känd konditor till Stora Saluhallen

Under december öppnar pop-up-butiken Konfektyr Borgskog i Stora Saluhallen. Bakom satsningen står Fredrik Borgskog som tidigare drev Brøderi Borgskog på Prinsgatan och bland annat tävlat med kocklandslaget och varit chefskonditor på Upper House.

Till vänster syns ett upplyst Stora Saluhallen och till höger syns konditorn Fredrik Borgskog.

– Det känns superkul att få stå och sälja i Saluhallen. Hit har jag gått genom åren och handlat smaskig ost, god gris och den härliga Hönökakan på utsidan. Och på sommaren har jag köpt grönsaker inne i hallen, säger Fredrik Borgskog.

Den nya pop-up-butiken går under namnet Konfektyr Borgskog och kommer hålla till där Flickorna Kanold tidigare låg. Mellan den 1 och 31 december kommer besökare kunna köpa olika doppade ganacher, kolor och nougater.

– Vår princip är att göra allt från grunden och jobba så mycket vi kan med ekologiskt. Vi kommer ha egenodlade frukter, plockade bär i kolorna och chokladgansch. Vi försöker kombinera smakerna ganska klassiskt men toppar dem lite extra med ”Fredrik-smaker” för att höja smakupplevelsen, säger Fredrik Borgskog.

Som Higab tidigare skrivit om planerar även fisk- och skaldjursrestaurangen Kajutan att öppna sin servering den 2 december på ett nytt våningsplan i Stora Saluhallen.

För att undvika trängsel i Saluhallen kommer det finnas sex julbodar på Kungstorget under den kommande månaden. Det går också att beställa julkassar via storasaluhallen.se och om du känner att du inte vill komma in i hallen kan handlarna komma ut och möta dig. Du kan bara slå en signal till den handlare/restaurang du vill handla hos. Kontaktuppgifter finns på storasaluhallen.se

Tack för att du som besöker Stora Saluhallen håller avstånd och undviker köbildning!

Film om Saluhallens nya våningsplan!

Fler nyheter!