Event Hyresgäster Publicerad:

Julmarknad i Remfabriken

Den 23–24 november är du välkommen till den årliga julmarknaden i Göteborgs Remfabrik. Bland maskiner och inredning från 1900-talets början kommer ett trettiotal hantverkare att ställa ut.

Redan till helgen den 23–24 november kan du tjuvstarta julen med julmarknad i de gamla industrilokalerna i Gårda. Här kan du få tag på hantverk inom textil, smide och träslöjd. Även honung, marsipan, handmålade kort och böcker om Remfabriken och Gårda kommer att finnas till försäljning. På plats finns servering av kaffe, glögg, lussekatter och pepparkakor.

Öppettider: kl 11-15

Fri entré

Interiörbild från Remfabriken som visar ett antal äldre maskiner

Göteborgs Remfabrik grundades 1891. Den första fabriken var i trä och mötte samma öde som många andra träbyggnader i Göteborg gjort genom historien – den brann ner år 1900. Fabriksledningen beslutade snabbt att bygga en ny fabriksbyggnad i tegel på samma plats och den stod klar redan ett år senare. Efter 1930-talet har knappt några förändringar gjorts i fabriken och magasinet.

Verksamheten i Remfabriken lades ner 1977 och sedan dess är byggnaden arbetslivsmuseum. Interiörerna är välbevarade med maskinuppsättningar och kontor från 1900-talets början. 1984 förklarades Remfabriken som byggnadsminne. Än i dag tillverkas remmar, om än i liten skala och endast för att visa hur maskinerna fungerar.

Information om Remfabriken!

Fler nyheter!