Hyresgäster Publicerad:

Höstlovet i Göteborg

Ta och vandra runt i ett nedsläckt museum, lär dig att skriva låtar, gå en filmworkshop eller lyssna på musik från Pippi, Emil och Alfons. Under höstlovet händer det massor med spännande saker i Higabs hus.

[hr]

Konsert med Georg Riedels sångskatt

Exteriörbild på Göteborgs stadsbibliotek från sidan mot Avenyen

Georg Riedel, Sveriges största kompositör inom barnfilm, tilldelas Prismas hederspris. Genom hans toner har Pippi, Emil och Alfons fått liv och själ och hans kompositioner har tonsatt många generationers barndomar. Möt Georg Riedel för ett unikt samtal och en hyllningskonsert med hans sångskatt av Sarah Riedel med band.

I samarbete med Göteborg Film Festival Prisma och med stöd av Kultur i Väst.

Måndag 28 oktober kl 18–19

Plats: Stadsbiblioteket, trappscenen

[hr]

Workshop: Låtskriveri med Popkollo Göteborg & Matilda Sjöström

En bit av ena gaveln på Kulturhuset Kåken i Härlanda Park. I bakgrunden annan byggnad.

Kom och utveckla ditt skrivande tillsammans med Popkollo Göteborg och Matilda Sjöström. Matilda berättar om sitt låtskrivande och visar enkla tekniker för att släppa skrivkrampen och låta texten flöda.

Popkollo är till för dig som identifierar dig som trans eller/och tjej/kvinna och är mellan 12 och 100 år. Inga förkunskaper krävs. Kom som du är, oavsett var i låtskrivarprocessen du är (eller inte är).

Arrangeras i samarbete med NBV Music Box Väst.

Tisdag 29 oktober kl 17.30–20

Plats: Kulturhuset Kåken

[hr]

Konstverket – kreativt skapande på Verket

En del av exteriören på Mariagården

Tidigare i oktober startade ”Konstverket” i Verkstan på Verket. Aktiviteten leds av två ungdomsambassadörer och varje gång är det ett nytt tema med fokus på kreativt skapande. Kvällen inleds alltid med fika.

Inga förkunskaper krävs och du behöver inte göra någon föranmälan. Målet är att gruppen ska fika, skapa och ha roligt tillsammans.

Målgrupp: 13 till 30 år

Måndag 28 oktober kl 17–19 (fler tillfällen i november och december)

Plats: Mariagården

[hr]

Fira höstlov med ficklampsvisningar

Kvällsbild från sidan på Göteborgs konstmuseums och konsthalls entréer

Gillar du spökhistorier? Är du bara lite mörkrädd? Under två kvällar under höstlovet kan du få reda på vad som händer när Göteborgs konstmuseum är släckt och stängt. I skenet av ficklampor vandrar man runt i de mörka tysta salarna. Från 9 år och tillsammans med en vuxen.

Biljettsläpp var måndagen den 21 oktober. Max 25 pers totalt per grupp. För att boka mejla till: bokningar.konstmuseum@kultur.goteborg.se. Kostnad: 30 kr för barn. Årsbiljett (100 kr) eller dagsbiljett (60 kr) för vuxna.

Måndag 28 oktober och tisdag 29 oktober kl 17–18

Plats: Göteborgs konstmuseum

[hr]

Filmworkshop

Exteriörbild på Göteborgs konsthalls entré med trappa

Är du mellan 10 och 14 år och vill lära dig att göra film? Då är denna workshop för dig. Filmpedagogerna Martin Sjögren och Mattias Jonsson hjälper dig att komma igång med filmskapandet. Med enkla medel kan du testa på allt som har med film att göra; ljudeffekter, specialeffekter, regi, med mera. Ipads finns att låna och fika ingår.

Det finns begränsat antal platser – först till kvarn! Anmäl dig via mejl till bokningar.konsthall@kultur.goteborg.se

Onsdag 30 oktober kl 13–16

Plats: Göteborgs konsthall.

[hr]

Halloweenvisning

Exteriörbild på Naturhistoriska museets entrésida

Välkommen till ett nedsläckt museum. Följ med Naturhistoriskas kryptozoologer på en visning i ficklampans sken. Ni går tillsammans genom museet för att upptäcka naturens hemligheter.

Biljetterna kostar 60 kr. Förbokning öppnade 8 oktober. De biljetter som inte har hämtas ut går vidare till en kölista. Du kan ringa 070-020 67 79. Telefontider tisdag-torsdag kl 11–12 och 13–15.

Torsdag 31 oktober kl 18–18.30 och 19–19.30

Plats: Göteborgs naturhistoriska museum

Fler nyheter!