Hyresgäster Publicerad:

Handla tryggt - det här gäller från 23 december

För att bromsa den ökade smittspridningen har regeringen infört nya restriktioner som börjar gälla 23 december. Det berör våra hyresgäster inom restaurang, butik och publik verksamhet. Här får du reda på vad som gäller i exempelvis Stora Saluhallen och Briggen.
Grafisk bild som förklarar att max 150 personer får vistas samtidigt i Stora Saluhallen.

Smittspridningen fortsätter tyvärr att öka och regeringen inför därför nya restriktioner från och med 23 december. Higab anpassar oss efter de nya riktlinjerna för att säkerställa att besökare i Stora Saluhallen och Briggen kan handla tryggt utan trängsel.

Det här gäller i Stora Saluhallen och Briggen

För butiker och köpcentrum gäller att varje besökare ska ha minst 10 kvm. Det innebär att max 150 besökare får vistas samtidigt i Stora Saluhallen och max 27 i Briggen. På Stora Saluhallens hemsida kan du se besökstrycket i realtid och planera ditt besök därefter.

Det kommer finnas handsprit tillgänglig och in- och utgångar kommer vara uppskyltade. Trängselvärdar kommer bemanna Stora Saluhallen så snart det är möjligt. Utanför Saluhallen finns anslag med telefonnummer till handlarna för den som föredrar att ringa in sin beställning för upphämtning utanför hallen.

För restaurang- och bargäster blir det krav på sittande servering och en meters avstånd mellan sällskap. Ett sällskap får bestå av max åtta personer.

Detta gäller för verksamheter med publik

Även våra hyresgäster med publikverksamheter påverkas, exempelvis idrottsarenor och teatrar. För inomhusarrangemang mellan 20 och 500 deltagare måste alla sitta ner. Arrangören får välja mellan att låta besökarna visa vaccinationsbevis eller att ha en meters avstånd mellan sällskapen. Arrangemang med över 500 personer ska ha både vaccinationsbevis och minst en meters avstånd mellan sällskap.
För mer information se arrangörernas egna kanaler.