Event Samarbeten Publicerad:

Guidade visningar av Rådhuset

Missa inte sommarens visningar av Rådhuset. På tisdagar och torsdagar anordnas guidade visningar av den Asplundska tillbyggnaden.

Översikt av den stora salen i Rådhuset

Den funktionalistiska tillbyggnaden av Göteborgs Rådhus från 1936 är förmodligen den byggnad i Göteborg som är mest internationellt känd. Byggnaden ritades av Gunnar Asplund och hans starka idéer om form och funktion genomsyrar tillbyggnaden ner på möbel- och detaljnivå.

I samarbete med Higab och stadsledningskontoret arrangerar Historieverket guidade visningar av tillbyggnaden av Rådhuset under hela året.

Under sommaren anordnas visningar på tisdagar och torsdagar kl 11 och 13.30. Med anledning av Covid-19 har flera åtgärder gjorts för att kunna genomföra trygga guidningar, bland annat begränsat antal och tillgång till handsprit.

Biljetter hittar du via historieverket.se eller på plats 20 minuter innan guidad visning. Kostnaden är 145 kr för vuxna personer och 80 kr för studenter och barn över 12 år. Information om gruppbokning finns också på historieverket.se.

Fler nyheter!