Event Hyresgäster Publicerad:

Guidade visningar av Göteborgs äldsta vattentorn

Behöver du tips på aktiviteter i Göteborg? I sommar genomförs guidade visningar av Vattentornet i Slottsskogen. Ta chansen att få höra berättelsen om stadens kamp för friskare vatten och njuta av den fantastiska utsikten från Masthuggets topp.

Utsidan av Vattentornet med grönska runt omkring.

Under juli och fram till den 29 augusti erbjuder Aquatoriet guidade visningar av Vattentornet i Slottsskogen. Under 45 minuter får du som besökare ta del av byggnadens historia och varför ett sådant påkostat och vackert utformat vattentorn hamnade i stadens fattigaste stadsdel. Uppe i tornets topp kan du även spana ut över Göteborg i alla väderstreck.

Vattentornet byggdes 1899 efter ritningar av Adrian C. Peterson och hans son Carl Crispin. Anläggningen utformades som en utsiktsplats med en terrass och ett torn med ett sidoplacerat trapphus. Högreservoaren som ligger under Vattentornet rymmer upp till 780 000 liter vatten. Själva tornet byggdes ursprungligen för att göteborgarna skulle kunna klättra upp och titta på den vackra utsikten, som ligger på Slottsskogens högsta punkt, 80 meter över havet. Vattentornet är Göteborgs äldsta.

Om visningarna av Vattentornet!

Fler nyheter!