Hyresgäster Publicerad:

Gratis arbetsplatser i Kronhuset

På fredagar under våren kan du sitta och jobba gratis i Kronhuset. Sedan 2022 är huset en ny samlingspunkt och arena för lokala kreatörer.

– Nu finns möjlighet att testa Göteborgs bäst bevarade 1600-talshus som arbetsplats och det är först till kvarn som gäller. Här finns flera våningar som kan användas för arbete, möten, upplevelser och events, säger Claes Boman som är affärsutvecklare på Higab och arbetar med utvecklingen av Kronhuset.

Under 2022 sjösattes ett nytt hyreskoncept i Kronhuset för kulturutövare. Det går under namnet Bagih och innebär att du ingår ett medlemskap istället för att teckna ett hyreskontrakt med lång avtalstid. Alla medlemmar delar på ytorna och funktionerna i huset och tanken är att skapa möjlighet till samarbeten.

Nu erbjuder Bagih gratis arbetsplatser varje fredag mellan klockan 9.00-16.30. Erbjudandet gäller hela våren och inkluderar tillgång till skrivbordsplats och möteslokaler.

– Vi vet att det finns en stor efterfrågan för lokaler och ateljéer bland stadens kulturutövare och Kronhuset är en av stadens mest unika hus som vi önskar att fler vill utgå ifrån. Med initiativet vill vi också få input kring hur vi kan utveckla huset, så att det passar verksamheterna på bästa sätt och kan bli det nav för kulturella och kreativa näringar som vi önskar, säger Claes Boman.

För att boka en arbetsplats eller ett mötesrum i Kronhuset behöver du mejla claes.boman@bagih.se senast kl. 12 dagen innan. Först till kvarn gäller. Mer information om Bagih och ansökan för medlemskap finns på bagih.se.