Hållbarhet Hyresgäster Publicerad:

Götaplatsen och Gustaf Adolfs Torg släcks under Earth Hour

Är du med? Släck för vår enda planet. Under klimatmanifestationen Earth Hour släcker vi ner våra hus vid Götaplatsen och Gustaf Adolfs Torg.

Ett mörklagt Gustaf Adolfs Torg

– Genom att släcka två av Göteborgs mest centrala och ikoniska platser vill vi uppmana alla göteborgare att medverka i Earth Hour och visa att det är viktigare än någonsin att ta sitt ansvar för klimatet, säger Ida Lindgren, hållbarhets- och säkerhetsansvarig på Higab.

Likt tidigare år deltar Higab och Göteborgs Stad i Earth Hour som sedan starten för 14 år sedan har vuxit till världens största klimatmanifestation. I veckan tar kommunfullmäktige beslut om ett nytt miljö- och klimatprogram för Göteborg och tillsammans ökar vi takten för att skapa en hållbar stad.

Lördag den 27 mars kl 20.30 är det dags igen. Årets tema är ”Är du med? Släck för vår enda planet”. Under en timme kommer vi och miljontals människor runt hela jordklotet att sätta ljus på klimatförändringarna och den minskade biologiska mångfalden. Higab uppmärksammar Earth Hour genom att släcka ner Göteborgs konstmuseum, Konsthallen, Konserthuset och Stadsbiblioteket vid Götaplatsen och Rådhuset och Kvarteret Högvakten vid Gustaf Adolfs Torg. Även flera av Higabs hyresgäster kommer att släcka ner i sina fastigheter.

Läs mer på goteborg.se/miljoklimat2030 och wwf.se/earthhour

Fler nyheter!