Hyresgäster Publicerad:

Förråd ombyggt till kampsportcenter

Under 2020 byggdes ett förråd på Kviberg om till Sveriges största kampsportcenter. Lokalen som tidigare var en öppen råyta består nu av sex träningslokaler och en hot yoga-avdelning.

Två bilder inifrån ett gym. Till vänster syns vikter och människor och till höger syns en boxningsring.

Foto: Fit4Fight Gym

– Vi är väldigt nöjda med slutresultatet och tycker att samarbetet har funkat väldigt bra genom hela byggprocessen, säger Martin Lodin, ordförande Fit4Fight Gym.

Innan årsskiftet flyttade kampsportcentret Fit4Fight Gym till nya lokaler i Kviberg. De grundades 2006 och erbjuder ett brett utbud av gruppträning och sporter som CrossFit, yoga, MMA, BJJ (brazilian jiu-jitsu), submission wrestling, thaiboxning, kickboxning, boxning, självförsvar, barnträning och girls only-pass.

Lokalen som Fit4Fight Gym har flyttat in i byggdes 1988 och tillhörde ursprungligen Göta luftvärnsregemente. I flera år har den använts som ammunitionsrum av Polisen och förråd. Under förra året påbörjade Higab arbetet med att bygga om den öppna råytan på 1 691 kvm till Sveriges största kampsportcenter.

– Det är en omfattande ombyggnad där vi har skapat en helt ny planlösning med sex träningslokaler, en hot yoga-avdelning och utrymmen för dusch och bastu. Även ett nytt ventilationsaggregat installerades, ventilationen har dragits om och entrén gjordes om för att bli mer inbjudande för besökare, säger Krister Olausson, fastighetsförvaltare på Higab.

Bild på en tom lokal med betonggolv.
Så här såg lokalen ut innan ombyggnaden.

Fit4Fight Gym ligger på Lilla Regementsvägen 20 strax bredvid Serneke Arena.

Fler nyheter!