Event Hyresgäster Publicerad:

Faktumgalan på Stadsteatern

Den 24 april är det dags för den årliga Faktumgalan som uppmärksammar insatser mot hemlöshet och socialt utanförskap. Under kvällen på Stadsteatern kommer sju viktiga priser att delas ut och det kommer bjudas på artistuppträdanden och fina överraskningar.

I år är det sjätte året i rad som Faktumgalan går av stapeln och likt förra året kommer den äga rum på Stadsteatern på Götaplatsen. Galan kommer ledas av Ina Lundström och Tomas von Brömssen och det blir artistuppträdanden med bland andra Amanda Andréas. Totalt kommer sju priser att delas ut, däribland årets integration, årets sociala entreprenör och årets sociala eldsjäl. Under kvällen kommer det även att lyftas upp många starka berättelser om människor som försöker hanka sig fram i den värld vi lever i.

Allt överskott går till Faktums verksamhet för att ge personer i hemlöshet och socialt utanförskap ett arbete.

Stadsteatern framifrån

Stadsteatern byggdes 1934 och ritades av arkitekt Carl Bergsten. Byggnaden har en unik blandning av art deco, klassicism och modernism. Interiören är formad enligt ett geometriskt tema. Räta vinklar, bågar och cirklar kommer igen i många av byggnadens offentliga rum.  När den invigdes var den, utifrån ett tekniskt perspektiv, en av Europas mest moderna teatrar och den som stod bakom scenkonstruktionen var regissören Knut Ström. Han utformade bland annat ett scenmaskineri med en sänkbar scen, vilket innebar att man övergav tanken att bygga en fast dekor i scengolvet. Stadsteatern är byggnadsminne sedan 2017.

Information om Faktumgalan

Fler nyheter!