Hyresgäster Publicerad:

Annedalshuset öppnar igen

Söndag den 1 november öppnar Annedalshuset upp igen. Ta chansen att besöka det unika lägenhetsmuseet med inredning från 1900-talets första hälft, kolla in konstnären Stig Allan Agroths Annedalsbilder och hör Göran Palmgren berätta om Douglas Thegerströms skulptur Kommer du ihåg?

Annedalshuset på Brunnsgatan 14 byggdes redan 1876 och är i dag det enda huset från 1800-talet som allmänheten har tillträde till i Annedal. Som besökare kan du se hur en lägenhet kunde se ut på 1930- och 40-talen och kolla in en fotoutställning som visar hur Annedal såg ut innan den stora rivningsvågen på 1960- och 70-talet. När huset öppnas igen den 1 november kommer besökare även kunna lyssna till Göran Palmgren som berättar om Douglas Thegerströms skulptur Kommer du ihåg? och ta del av ”veckans pryl” från museets samlingar. Det kan vara en handdusch i bleckplåt, en rakbladsvässare eller en ljusstöpare. I galleriet visas också Annedalsbilder av konstnären Stig Allans Agroth.

På grund av covid-19 släpps bara ett fåtal personer in i taget.

Lägenhetsmuseet och konstutställningen har öppet den 1 november kl 13-15 och föredraget om Annedals historia startar kl 14.

Evenemanget arrangeras av föreningen Annedalspojkar och -flickor i samarbete med Higab och Studiefrämjandet.

Annedalshuset historia

Fler nyheter!