Hållbarhet Samarbeten Publicerad:

100 ungdomar får arbete på Göteborgs arenor

I sommar kommer cirka 100 ungdomar att få chansen till feriearbete på arenor runt om i Göteborg. Satsningen är ett helt nytt samarbete mellan Got Event, Liseberg och Higab.

Bildkollage med Frölundaborg, Gamla Ullevi, Ullevi och Scandinavium

– Utan det här samarbetet hade det inte varit möjligt att få fram så många platser. Så det känns väldigt roligt att vi kunde hitta den här kreativa lösningen och få chansen att hjälpa ungdomar ut i arbetslivet, säger Lena Erlandsson, HR-chef på Higab.

Det var i samband med starten av coronapandemin som Higab började titta på möjligheten att erbjuda feriearbete på de arenor som vi äger och förvaltar. En diskussion inleddes därför med Got Event som driver verksamheten på arenorna, men frågan återstod vem som skulle kunna handleda ungdomarna.

– Got Event och Higab hade inte möjlighet att få fram handledare, men då erbjöd sig Liseberg som har personal med stor erfarenhet av att arbeta med ungdomar, säger Lena Erlandsson.

Det ledde till ett samverkansprojekt som innebär att fem handledare från Liseberg kommer arbeta med cirka 100 ungdomar på Göteborgs arenor. Det handlar om underhållsarbeten och stöd- och förbättringsarbeten som yttre skötsel och målning. Projektet ingår i Göteborgs Stads satsning på feriearbete och finansieras av förvaltningen för arbetsmarknad och vuxenutbildning.

Fyra av Lisebergs handledare inne på Ullevi
Lisebergs handledare på Ullevi

Arbetena kommer ske på Ullevi, Scandinavium, Frölundaborg och Gamla Ullevi. Det kan även bli aktuellt med Valhalla IP och Bravida Arena. Den första perioden är 15 juni – 4 juli (niondeklassare) och den andra perioden är 27 juli – 15 augusti (gymnasieelever).

Fler nyheter!