Hoppa till innehållet

Slussplatsen 1, Inom Vallgraven

Nu finns en centralt ledig kontorslokal på 110 kvm ledig i Göta Källare, Slussplatsen 1.

Typ av lokal:

Kontor

Byggår:

1812

Adress:

Slussplatsen 1
411 06 GÖTEBORG

Storlek

110 m2

Våningsplan: 3 av 0

Utförande

Planlösning: Kontoret består av 3 kontorsrum, 1 konferensrum / samlingsrum samt 1 förråd. Liten pentrydel, 1 wc.

Beskrivning:
Ljus kontorslokal på plan 3 med fönster åt två håll centralt belägen precis vid Drottningtorget. Lokalen är ledig för inflyttning vid årskiftet.

Göta Källare invigdes 1812 som värdshus och rum för resande. Efter järnvägens tillkomst ökade efterfrågan på hotellrum och 1860 byggdes en fjärde våning på huset.

Sedan 1918 har Göta Källare inrymt kontor och butiker. Husets ursprungliga utformning med en liten ljusgård är bevarad och trapphuset med den vita marmortrappan minner om hotelltiden. Fasadernas dekor är en kombination av tidigt 1800-tal och 1920-talets arkitekturideal.

Omgivning

Omgivning/natur: Mer centralt än så här kan det inte bli. Göta Källare är ett blickfång från flera håll – Hotellplatsen, Södra Hamngatan, Slussplatsen och Vallgraven. Tvärs över Drottningtorget ligger Hotell Eggers och Centralstationen och i öster Clarion Hotel Post.

Närservice: All tänkbar service finns i närheten och ett stort utbud av restauranger, butiker och hotell.

Kommunikationer: De allra flesta spårvagns- och busslinjer trafikerar Brunnsparken/Drottningtorget och i omedelbar närhet ligger Centralstationen med expressbussar, tåg och pendeltåg. Parkeringsmöjligheter finns i Nordstans P-hus och City P-hus.

Higab-medarbetaren Jessica SäfströmUthyrningsfrågorJessica Säfström
Fastighetsförvaltare
031-368 53 96Skicka e-post

Intresseanmälan

Intresseanmälan