Slakthusgatan 6, Slakthuset

Nu finns det lediga kontorslokaler på 200-600 kvm i Slakthuset. Lokalerna är på tre våningsplan, det finns även möjlighet till showroom på plan 1.

Typ av lokal:

Kontor

Byggår:

1905

Adress:

Slakthusgatan 6
415 02 GÖTEBORG

Storlek

200 - 600 m2

Våningsplan: 0 av 0

Beskrivning:
Tillsammans med flera andra fastighetsägare har Higab inlett ett arbete med att utveckla Slakthuset till en värdeskapande del av ett växande Göteborg. Målet är en destination som är långsiktigt hållbar och attraktiv för människor att besöka och med en egen identitet grundad i områdets historia och DNA – mat och matproduktion. Under tiden som det långsiktiga arbetet pågår vill vi skapa utrymme för kreativa verksamheter i Slakthuset.

När Slakthuset invigdes av Oscar II 1905 blev det Sveriges andra kommunala slakthus efter Malmö. Anläggningen omfattade då cirka 83 000 kvadratmeter och bestod av slakthallar, marknadshallar, administrationslokaler, bostäder och restaurang. Området hade också en egen järnväg som gick in till centrala Göteborg. Karaktäristiskt för Slakthuset är det 23 meter höga kyltornet och den närliggande 30 meter höga skorstenen som hörde till områdets ångpanne- och maskinhus. Anläggningen var i bruk som slakthus fram till 1968 och därefter har annan typ av kötthantering tagit över. I dag finns det både kontor och lokaler för livsmedelsindustri i slakthusområdet, bland annat mikrobryggeri och fisk- och grönsaksodling.

Omgivning

Omgivning/natur: Slakthuset ligger intill knutpunkten Gamlestads torg och Marieholmsleden. I närheten flyter både Göta Älv och Säveån förbi.

Närservice: Det finns flera restauranger i Slakthuset och ett stenkast bort ligger Gamlestads torg med restauranger, caféer, bageri, gym och vårdcentral. På kort promenadavstånd finns också SKF:s lokaler och centrala gator i Gamlestaden med butiker, restauranger, caféer och annan service.

Kommunikationer: Närmsta hållplats är knutpunkten Gamlestads torg. Här passerar spårvagnarna 4, 6, 7, 8, 9 och 11. Även bussar och tåg går förbi hållplatsen. I Slakthuset finns också parkeringsmöjligheter. I anslutning till området ligger både Marieholmsleden och Gamlestadsvägen.

Intresseanmälan